Nieuws

Wedstrijd Verslagen Speelronde 12

Team 2

Vandaag kregen we Elo United op visite. Met nog twee punten losstaand bovenaan wistten wij wat ons te doen stond, winnen en zoveel mogelijk punten weten te halen!

Vandaag kwam Rick ons team versterken. Zoals altijd werden de dames-en herendubbels tegelijk gespeeld. Zowel Thimo en Rick, als Corine en Bianca wonnen de dubbel in twee sets.

Daarna de herensingles; Ook deze werden door de heren knap in twee sets gewonnen. Dat was een lekkere binnenkomer om met 4-0 voor te staan! Toen mochten de dames aan de bak. Corine won haar single eenvoudig in twee sets. Inmiddels was Bianca ook aan haar single begonnen...ze verloor de 1e set maar nipt. De tweede set wist ze net te winnen. Nu de 3e set nog voor de boeg, maar helaas lukte het haar niet om de derde set ook binnen te slepen.

Met 5-1 op voorsprong en nog twee mixen te spelen was in ieder geval de winst al binnen! Thimo en Corine verloren verrassend de 1set, maar wistten zich gelukkig te herpakken en wonnen de 2e en 3e set ook. Rick en Bianca wonnen de mix in twee sets. Eindstand 7-1. Op naar volgende week! Met nog twee wedstrijden te spelen, komt ons kampioenschap ietsje dichterbij....maar we zijn er nog niet, eerst moet er gespeeld worden!

 

GV1 Verslag Kampioenswedstrijd

GV1 (4e klasse NJC) Na in de voorjaarscompetitie van 2023 bovenaan te zijn geëindigd, is ook de Najaarscompetitie aan ons ten prooi gevallen!

In de voorlaatste ronde uit bij Pluumke haalden we de zes punten die nodig waren om kampioen te worden. De dag was nog in mineur begonnen toen bleek dat onze pouletopscorer Sara (17 uit 21) door ziekte niet kon meespelen. Gelukkig mochten we net als in de vorige wedstrijd Emma als invalster verwelkomen die wederom veel enthousiasme en punten bijdroeg.

De dubbel van Emma en Luca liep gesmeerd alsof ze al jaren samenspeelden en werd netjes en zonder poeha binnengehaald. De dubbel van Raf en Laurens begon met een sterke overwinning in de eerste game.
Daarna verminderde de focus bij onze mannen wellicht een klein beetje en moesten ze het punt aan Pluumke laten.

Emma won haar enkel uiteindelijk vrij eenvoudig. Waar ze haar tegenstandster met de tweede game wellicht iets meer gaf dan nodig was, liet ze in de derde weinig twijfel bestaan over wie de partij zou winnen.
De spannendste partij was wellicht de enkel van Martijn. Nadat de eerste game nog net aan verloren ging, ging het spelplan om en vielen de tweede en derde game de goede kant op. Daarmee viel ook de tegenstander uit die door een opspelende spier de volgende mix helaas niet meer kon spelen.

Luca won net als vorige keer tegen deze tegenstandster eenvoudig haar enkel terwijl die van Laurens helaas in tweeën verloren ging, waar hij wellicht deels tegen zichzelf speelde.

Daarmee stond het 4-2 met de mixen nog te gaan. Die moesten beide gewonnen worden om kampioen te worden. Zowel de mix van Luca en Raf als die van Emma en Martijn liep zeer gesmeerd waarmee Luca de topscorersplek (18 uit 21) overnam van Sara, en het zilverwerk net als in de VJC voor ons was. Na de felicitaties van onze tegenstanders en een gezellige derde helft met hen, ging het op de platte kar terug naar Arnhem.

« Terug

» Nieuws archief

Footer

Over BECA 2000

BECA 2000 is dé badmintonvereniging van Arnhem waar je op alle niveaus kunt badmintonnen. Voor jong en oud. Sportiviteit en gezelligheid staat bij ons voorop!