Nieuws

Verslag Junior Master BECA

Tevreden terugblik op Junior Master

 

Op 6 en 7 mei organiseerden wij ons jaarlijkse Junior Master toernooi. De laatste uit het Circuit van Badminton Nederland voor de finaledag van 20 mei. Dit circuittoernooi is bedoeld voor talentjeugd om zich verder te ontwikkelen, in de leeftijdsgroepen O11, O13, O15 en O17.

 

Onze toernooicommissie had er veel zin in. De laatste editie was in 2019, de animo was in 2022 te laag om het door te laten gaan. Maar dit jaar hadden we over belangstelling niet te klagen. Maar liefst 124 spelers hadden zich ingeschreven, waaronder 37 Belgen. Daarnaast waren er spelers uit Duitsland en hadden enkelen zich ingeschreven onder hun land van herkomst, India en Indonesië. 

 

In een vernieuwd sportcomplex Valkenhuizen, met prima faciliteiten voor het digitaal presenteren van wedstrijden en uitslagen, werd er op zaterdag op 14 banen fanatiek gestreden om een plekje voor de halve finales en finales op zondag. Die dag werd er op 5 banen gespeeld, onder het toeziend oog van scheidsrechters van Badminton Nederland. Traditiegetrouw vond na iedere finaleronde (enkelspel, gemengddubbel en dubbelspel) de prijsuitreiking plaats, omlijst met muziek, verzorgd door Edu Wilten. De prijzen werden uitgereikt door Finn Achthoven, lid van de nationale selectie. En natuurlijk hebben diverse leden dit weekend meegeholpen, waarvoor langs deze weg nog hartelijk dank!

 

De toernooicommissie kon zondagavond tevreden terugkijken, het toernooi was geslaagd. Dankzij de inspanningen van alle Junior Master organisatoren (alle JM toernooien zijn dit jaar door gegaan) en Badminton Nederland is het Junior Master Circuit weer goed op de kaart gezet. Een mooie basis voor een nog grotere deelname bij alle JM toernooien volgend seizoen. 

 

Hierbij ook een link naar het nieuwsbericht van het Junior Master Toernooi.

 

De finalisten van de Junior Master onderdelen (tenzij anders vermeld uit Nederland):

 

Jongensenkel O11: 1e Himank V, 2e Anish Chitre

Meisjesenkel O11: 1e Dakshita Goyat, 2e Dhwani Panikkar (India)

Jongensenkel O13: 1e Jason de Graaf, 2e Ferre Claes (België)

Meisjesenkel O13: 1e Gaelle de Cuyper (België), 2e Mette Kool

Jongensenkel O15: 1e Seppe Daemers (België), 2e Flint Croes (België)

Meisjesenkel O15: 1e Merel Patteet (België), 2e Sara Staats

Jongensenkel O17: 1e Dion Hoegen, 2e Vihaan Shah

Meisjesenkel O17: 1e Johanna Wendt (Duitsland), 2e Mahi Goyat

 

prijsuitreiking dubbelspel

prijsuitreiking gemengddubbel

prijsuitreiking enkelspel

« Terug

» Nieuws archief

Footer

Over BECA 2000

BECA 2000 is dé badmintonvereniging van Arnhem waar je op alle niveaus kunt badmintonnen. Voor jong en oud. Sportiviteit en gezelligheid staat bij ons voorop!