Team 1

Vandaag stond Elo United bij ons voor de deur. Sean speelde met ons voor de single.
Jonathan en Joey lukte het helaas niet om de herendubbel te winnen en  verloren in twee sets. Sacha en Bianca wisten de damesdubbel wel te winnen in twee.

Voor drie van de singles was Elo jammergenoeg te sterk voor ons. Alleen Sacha wist haar single overtuigend in twee sets te winnen.

Als laatste de mixen; Joey en Sterre speelde 1e mix,  speelde 3 sets en na een spannende wedstrijd wonnen pakten ze de winst. Thimo en Bianca mochten als laatste aan de bak. 1e set wonnen ze, de 2e set verloren zij maar nipt met 19-21. Ook de derde set was erg spannenden, ging het gelijk op en pakte nog een punt voor Beca.
Einduitslag een 4-4 gelijk. Op naar onze laatste wedstrijd volgende week!

Team 4

Tja vandaag was het toch echt tijd voor de battle of the battles.
Nummer 1 uit de poule Thiela 2 kwam op bezoek.
Ditmaal waren we compleet en gingen we op zoek naar de punten.

De aftrap werd verzorgd door Ralph en Arnold.
Mede door goede snel spel met veel druk kwamen ze eigenlijk geen moment in de problemen en zorgden ze voor een 1-0 voorsprong.

Daarna kwamen de dames Dianne en Peggy in het strijdveld. Ze begonnen overrompelend en kwamen snel ver voor in de 1eset, die ze uiteindelijk ok ruim wonnen. Helaas zakten ze toen wat in en ging de tegenstander ook beter spelen en moest er een 3e set aan te pas komen. Daarin namen ze een voorsprong maar bij 19-16 voor ging het helaas toch nog mis en pakte Thiela de winst 1-1.

Doordat Ralph en Dianne snel weg moesten gingen zij vervolgens de 1e mix spelen. De 1e set was geen enkel probleem. Daarna gingen ze de damesdubbel nadoen en moest ook deze partij in een 3e set beslist worden. Gelukkig pakten ze het niveau van de 1e set weer op en pakten ze een degelijke overwinning 2-1.

Thiela had besloten om de herenenkels om te draaien. Zodoende speelde Arnold tegen de 2e heer van Thiela. In de 1eset waren de rallies er eigenlijk niet, zeldzaam duurde de rally langer dan 4 slagen. Mede hierdoor en veel fouten van Arnold Pakte Thiela de 1e set. Gedurende de 2e set kantelde de wedstrijd en kwamen er meer rallies, waardoor Arnold steeds beter in zijn spel kwam. Ook deze partij moest beslist worden in de 3e set. Halverwege de 3e set plaatste Arnold een versnelling en kwam daarna niet meer in de problemen 3-1.

Toen was Ella als 1e dame aan de beurt. Dit was bewust gedaan door ons daar de 1e dame van Thiela erg sterk is en onze inschatting was dat onze dames daar niet van zouden winnen. Ella speelde een erg sterke wedstrijd en gaf super partij aan haar tegenstander maar helaas mocht het niet baten en verloor ze verdienstelijk in 2 sets 3-2.

Toen mocht onze diesel Jaap de baan op tegen de 1e heer van Thiela. In de 1e set was de tactiek van Jaap niet goed en mede doordat bepaalde slagen niet liepen verloor hij de 1e set. In de 2e set kwam de diesel van Jaap pas op gang en mede door wat anders te gaan spelen pakte hij de 2e set. Dus wederom een 3eset. Hierin kwamen de monster rallies pas echt op gang, beide gaven geen duimbreed toe, maar helaas maakte onze Jaap toch net wat teveel foutjes en verloor hij, volgens zichzelf onnodig, de 3e set 3-3.

Toen mocht good old Peggy de baan op voor haar 2e single van het seizoen. In de 1e set zette Peggy de gaskraan vol open en binnen de kortste keren had zij deze binnen. Helaas had haar tegenstandster door hoe ze moest gaan spelen en werd het een echt gevecht. Gelukkig hield Peggy haar hoofd koel, en mede door wat goede tips, pakte ze gelukkig de winst in 2e sets 4-3.

Als laatste mocht onze diesel Jaap met jonge geit Ella de mix spelen tegen  het ervaren duo van Thiela. In de 3e set waren ze een beetje geïmponeerd door de tegenstander en maakten ze net teveel foutjes en daardoor pakte Thiela de winst in de 1eset. In de 2e set kantelde de partij naar Jaap en Ella en door goed net spel van Ella en druk van achteruit pakten zij de winst in de 2e set. Dus op naar de 5e! driesetter van de dag. In inmiddels een verder lege hal ging de 3e set van start. In het begin net wat teveel foutjes van onze kant waardoor ze eigenlijk de hele set achter de feiten aanliepen. En om 18:30 pakte Thiela uiteindelijk de winst in de 3e set en kwam er een einde aan deze meeslepende goede topper.

Hierdoor staat Thiela met nog 1 wedstrijd te gaan nog steeds 1 punt op ons voor. Op het moment van schrijven is het nog niet bekend wat nummer 3 culemborg gedaan heeft, maar dat het spannend gaat worden volgende week is een gegeven. Thiela speelt volgende week thuis tegen nummer 3 Culemborg die waarschijnlijk ook nog kampioen kan worden en wij trappen om 13:00 af tegen nummer 4 Mariken. Kom allen ons aanmoedigen!