Nieuws

Speelronde 9

Team 1

Zaterdagavond moesten we uit naar Duinwijck. Jammer genoeg speelde Thimo niet mee ivm een blessure.
 
Simone ging met ons mee voor versterking. De HD en DD liep lekker en we waren goed aan elkaard gewaagd maar helaas verloren we beide dubbels nipt in 3 sets. 
Simone speelde 1e dame, ze deed haar best, alleen waren de zenuwen haar de baas en verloor in twee sets.

Joost Kool was in twee sets te sterk voor Jonathan. Joey speelde een sterke single maar verloor in 2 sets met 28-26 en 21-17. Toen mocht Sterre als 2e dame aan de bak, en dat deed ze; in twee sets was ze haar tegenstander de baas en won overtuigend.

Toen nog de twee mixen, wat ging het gelijk op en wat was het spannend. Jonathan mixte met Simone, Joey met Sterre en wat stonden ze allevier goed en sterk te spelen. Helaas werd hun inzet niet beloond en werden de mixen allebei verloren in 3 spannende sets. Eindstand 1-7 verloren, met 4 driesetters hadden we toch op 1 of 2 puntjes meer gehoopt, helaas mocht dit niet zo zijn. Op naar Groningen volgende week, de laatste wedstrijd alweer voor 2022!

 

Team 4

Vandaag stond er een spannende, en ook wel belangrijke wedstrijd tegen Culemborg op de planning. Gezien we evenveel punten hebben en de nummer één maar 1 punt boven ons staat zou het weleens interessant kunnen worden. En wat fijn we hadden vandaag Sascha mee als derde dame. En vergeet niet onze trouwe supporters Henk en Tinneke die ook naar Culemborg afgereisd waren.

Bij aankomst was uiteraard de eerste vraag wie hebben ze deze keer opgesteld en ja hoor helaas, grotendeels een ander team dan de 1e keer dus allemaal andere wedstrijden voor de boeg. 
Sterke heren maar gelukkig geen Thirza 😉

De dubbels konden gelijk gestart worden. De nieuwe combinatie Sascha en Dianne pakte prima uit tegen de tegenstanders Dalissa Paap en Richelle Latukolan, zij wonnen in 2 sets de wedstrijd. Arnold en Ralph hadden een zware combinatie tegenover hen staan, Marco Vermeulen en Mike van Nunen maakte het hen niet makkelijk en wisten in 3 sets de winst binnen te halen. Tussenstand 1-1

De singles waren aan de beurt. Arnold beet de spits af tegen Marco, ondanks de tegenstand die Arnold bood was Marco toch de sterkere in deze wedstrijd. Sascha speelde tegen Richelle en speelde een mooie wedstrijd en won deze in 2 sets, ondanks dat ze het zelf nog niet geweldig vond waren wij dik tevreden hoor. 2-2.

Jaap en Ella konden ook gelijk de baan op voor de volgende singles. Jaap tegen Stefan Baumgarter en Ella tegen Maureen Oskam. Jaap speelde een super spannende goede wedstrijd. 2 mannen met hetzelfde spel en opgeven ho maar. Gelukkig wist Jaap de 3e set naar zich toe te trekken, netjes gedaan! Ella had het lastiger tegen Maureen en verloor haar partij. 3-3.

Mooie uitgangspositie voor de mixen. Ralph en Dianne begonnen aan de 1e mix en verloren de 1e set, de 2e set stonden zij met 18-20 achter maar ze wilde toch eigenlijk ongeslagen blijven dus moest er wat gebeuren en gelukkig wonnen zij met 23-21. De 3e set ging overtuigender en zo wonnen zij deze partij toch nog.
Jaap en Ella konden aan de bak maar kwamen er niet helemaal goed in en verloren helaas in 2 sets. 

Eindstand 4-4, conclusie we hadden eigenlijk vandaag ook gewoon vrij kunnen zijn want het heeft geen verschil qua puntensaldo tussen Culemborg en Beca2000 opgeleverd 🤷‍♀️ bedankt Sascha voor het invallen, top gedaan!

 

Team J2

J2 staat helemaal onderaan in de ranking. Echt veel zin om tegen BAN, de overtuigende pouleheersers te spelen hadden ze niet…

Vorige keer in een set 18 punten gehaald. De meeste anderen waren onder de 10 en zelfs regelmatig onder de 5…

En toch hebben ze zichzelf overwonnen! Ook al was de tegenstander in bijna alle opzichten beter, de kids bleven gaan voor ieder punt. Ze wisten er zelfs een derde set in de mix uit te slepen. 

Doel van vandaag was plezier maken. Voor iedere punt kregen ze een chocoladepepernoot. Dat werkte motiverend!

Bijna 100 punten meer gehaald dan bij de thuiswedstrijd. Toppers!
 

Team J3

J3 speelt competitie voor kids onder 13. De jongste (Yong) is net 10, Abel en Sam 11 en Julea net 13. Bijna allemaal voor het eerst competitie. Helaas voor deze fanatiekelingen maar 6 wedstrijden, maar …

Zaterdag speelden ze een paar spannende partijen. Julea speelde een driesetter en verloor haar eerste single. Haar tegenstander pakte alles! De jongens (Abel, Sam en Yong) wisten alle partijen te winnen. En met 5-1 bleken ze niet meer te kloppen door een ander team. Met nog een wedstrijd te gaan in januari zijn ze KAMPIOEN! 

Met een staande ovatie van onze eigen jeugd (12-18jaar) straalden deze toppers. Op naar de laatste wedstrijd 😁
 


 

« Terug

» Nieuws archief

Footer

Over BECA 2000

BECA 2000 is dé badmintonvereniging van Arnhem waar je op alle niveaus kunt badmintonnen. Voor jong en oud. Sportiviteit en gezelligheid staat bij ons voorop!