Nieuws

Speelronde 1

Team 1

Vandaag onze eerste wedstrijd van seizoen 2022-2023, we mochten afreizen naar Smashing in Wijchen. Een sterk team dus we hadden een grote uitdaging.
Joey onze nieuwe heer kon niet meedoen vanwege een blessure dus vandaag moesten we het met ons vieren doen.
Vol goede moed begonnen we aan de dubbels, helaas werd de DD en HD in twee sets verloren.

Toen waren de singles aan de beurt...Daar werden ook geen punten gehaald. Alleen Sterre wist er een derde set uit te spelen tegen Birgit Steensel, een knappe prestatie.
Als laatste de twee mixen om te spelen. Van tevoren hadden we deze omgedraaid Jonathan & Bianca speelde de 2e mix en die pakte in twee sets het enige puntje. Uitslag 7-1 verloren, toch nog één puntje kunnen pakken!

 

Team 3

Yes! We mogen weer! Geen beperkingen, dus we kunnen lekker los! Na een paar trainingen begint nu het echte werk weer. Met trillende knietjes richting BAN vandaag๐Ÿ˜œ.
De senioren van het team mochten aftrappen met de heren dubbel, na 2 sets bleek de training voldoende โœŒ๏ธ. Bij de dames was er een setje meer voor nodig maar ook hier bleek er een goede klik!.
2-0 voor.
Dan was het tijd voor de singels. Bij de beide heren waren het goede partijen om naar te kijken Floris sleept er zelfs een drie setter uit, maar helaas geen punten. Ook de eerste dames singel bleek te sterk in 2 sets. 2-3.. Dan is het de beurt van Lian. Na een moeizame eerste set en de nodige aanmoedigen van het team lukt het haar de 2e te winnen. Op naar een vermoeiende 3e set. Hierin wordt door beide dames alles gegeven, maar gelukkig bleek onze Lian de taaiste ๐Ÿ’ช.

3-3 dan gaan we lekker mixen. De eerste gemengd dubbel wordt een lastige 3 setter maar valt in ons voordeel. Helaas wijst het geluk voor de 2e mix de verkeerde kant op. 4-4. Een stand die de ochtend goed vertegenwoordigd, bedankt team voor deze inzet! We wisten al dat we het gezelligste team hadden bij het indrinken ๐Ÿป maar we kunnen ook samen best een eind komen dit jaar!
Succes volgende week!

 

Team 4

Wauw, na toch wel lang niet zoveel gedaan te hebben op badminton vlak, begon de competitie ineens zaterdag voor ons. Gelukkig was Simone bereid om mee te gaan zodat we met 3 dames en 3 heren op pad konden. Leerdam stond er op de planning, nooit eerder tegen gespeeld dus leuk nieuwe tegenstanders.
Twee banen tot onze beschikking dus twee dubbels tegelijk het veld op. Na een kwartiertje waren Simone en Dianne al klaar en was het eerste punt binnen. Ralph en Jaap maakten het meteen spannend en verloren net in 3 sets. Tussenstand 1-1.

De singles waren aan de beurt. Arnold verloor helaas in 2 sets en Simone, Jaap en Ella wisten alle drie een punt binnen te halen, hoe tof is dat. Tussenstand 4-2.

En als laatste de mixen, Ralph en Dianne hadden het minder zwaar dan Arnold en Ella en haalde in 2 sets hun puntje binnen. Daarna bleef het spannend zowel de eerste als de tweede set werd door beide partijen met 24-22 gewonnen dus die 3e sets zou helemaal spannend kunnen worden maar niets was minder waar, Arnold en Ella wonnen dik en lieten hun tegenstanders niet verder komen dan 10 punten. Conclusie uitslag 6-2.

Helemaal tevreden reden we weer huiswaarts, de eerste zegen is een feit. Dank je Simone voor het invallen ๐Ÿ‘๐Ÿป op naar volgende week.

 

Team J2

Na de eerste schoolweek mocht Team J2 aan de bak in Amersfoort. Een leeftijdscategorie hoger (U15) en nu -net als de senioren- 8 wedstrijden. 
Ruim op tijd in de sporthal. Lekker inlopen, teambespreking en gaan met die banaan.

De neven Jurre en Kasper speelden hun eerste dubbel samen. Ze kennen elkaar natuurlijk al jaren en daardoor voelden ze elkaar goed aan. De tegenstander moest flink rennen, maar helaas… haalde ook iets meer punten.

0-1

Jill en Marie- ook voor eerst samen- lieten hun tegenstandsters een poepie ruiken. In twee sets overtuigend gewonnen. Vooral de onderlinge communicatie liep vloeiend.

1-1

Milan was -net als vorig jaar- een constant punt in de singel. Lekkere harde slagen, goed luisterend naar de coach en in alle rust sloeg hij een punt binnen voor BECA2000

1-2 voor ons 

Ondertussen speelde Marie haar eerste competitiesingle. In de training speelt ze meestal tegen de sterkere meiden, dus dit keer blij dat ze tegenstand kon bieden. Hartstikke goede wedstrijd maar helaas de tweede met 21-19 verloren. 

2-2

Jurre speelde de tweede set beter dan de eerste maar kon net niet tippen aan zijn tegenstander. Het begin van een schitterende badmintoncarrière is van start gegaan

2-3

Jill danste haar wedstrijd door. Met 6 en 11 punten tegen mocht ze de stand weer gelijk brengen.

3-3

Kasper en Marie wonnen de eerste set. Helaas bleek de tegenstander de twee volgende sets beter. Nog even wat samen oefenen

4-3

En dan de beslissende wedstrijd. Jill en Milan (het enige koppel dat ook vorig jaar samen speelde) verloor de eerste set. Maar eenmaal weer gewend aan elkaar wonnen ze net de tweede en overtuigend de 3e set. 

4-4

Een supergoed begin voor dit nieuwe team. En terwijl de dames naar huis gingen genoten de mannen nog wat na aan de bar๐Ÿ˜‰

« Terug

» Nieuws archief

Footer

Over BECA 2000

BECA 2000 is dé badmintonvereniging van Arnhem waar je op alle niveaus kunt badmintonnen. Voor jong en oud. Sportiviteit en gezelligheid staat bij ons voorop!