Nieuws

Wedstrijdverslagen Speelronde 14

Team 1

Om 12.00 uur mochten wij afreizen naar Culemborg en mochten we tegen de bovenste spelen.
Na een zeer spannende herendubbel wisten onze mannen Jonathan en Kjelt net de 3e set niet te winnen met 23-21.

Sacha en Bianca wisten dat ze aan de bak moesten in de damesdubbel, ze konden de dames goed bijhouden maar door de kleine foutjes verloren zij in in twee sets.

Toen was het tijd voor Jonathan zijn single tegen Somrak. Hij wist vooraf al dat het aanpoten geblazen was en dat hij veel moest lopen. Wat waren deze mannen aan elkaar gewaagd, zeg. Lange en mooie rally's waren het en in 3 sets wist Jonathan de winst te pakken.

De damessingles had Culemborg omgedraaid, maar daar had Esmeralda geen boodschap aan. Met haar koele houding won zij overtuigend haar single in twee sets. Kjelt mocht daarna tegen een "oude rot" in het vak, ook deze mannen waren aardig aan elkaar gewaagd. Na punten over en weer, lange rally's verloor Kjelt helaas in 3 sets. 
Toen mocht Sacha spelen tegen Yasmin Paap, ze verloor de 1e set, maar liet  zich zeker niet weg spelen. De tweede set won ze overtuigend. Ook de 3e set begon zij sterk en wist ze heel goed haar mannetje te staan. Jammer dat een paar kleine foutjes haar in de 3e set nekte....ze verloor knap in 3 sets.

4-2 achter en toen gingen de mixen op de baan. Jonathan en Sacha deden hard hun best en gingen voor de winst maar vandaag was de tegenstander te sterk.
Kjelt en Bianca konden aardig mee met hun tegestander maar hun tegenstander was in twee sets ook te sterk. Einduitslag 6-2 verloren. Toch 2 punten gepakt tegen de nummer 1, dankzij onze jongste spelers van het team! Op naar volgende week👊🏻.

 

Team 5

Pff dat was me het dagje wel, vroeg uit de veren, veel, heel veel regen, 3 geblesseerde teamgenoten, 1 invaller en geen tijd meer voor een drankje in de kantine na afloop, oké daar moesten we het vandaag dus allemaal mee doen. 

Maar we begonnen voorspoedig. Gregor had vandaag de eer om met onze invaller Peter Beckker te dubbelen en deze partij hebben zij netjes in twee sets gewonnen. Ook de dames dubbel van Peggy en Dianne werd snel en overtuigend binnengehaald.

De singles, Peter mocht de spits afbijten en won zijn single in 2 sets, netjes hoor! Vervolgens mocht Dianne aan de bak, na 100 jaar niet gesingled te hebben, wat ook wel te merken was, was het een zware bevalling. Gelukkig wel gewonnen in 2 sets want 3 sets had ze niet overleefd. Gregor maakte zijn single spannend en maakte er een driesetter van, maar ook gewonnen. Ella had vandaag een pittige tegenstander en moest helaas de winst uit handen geven.

Als laatste moesten de mixen nog gespeeld worden. Nieuwe koppels moesten gevormd worden. Gregor en Dianne speelde samen en wonnen in 2 sets de partij. Peter en Ella moesten helaas de punten aan de tegenstanders geven.

Maar al met al een 6-2 winst in de pocket. Dus al die mindere ochtend factoren waar we mee begonnen hebben we lekker achter ons gelaten.

Mannen Team 2

Het begon met gemopper, de tegenstanders konden geen koffie krijgen, maar gelukkig had Gerard een zak met caloriebommen meegenomen om de stemming enigszins op te krikken.

Het was een avondje focus, focus en focus door rust, rust en rust te bewaren. Niet vloeken, niet te veel dollen, niet forceren, speel je spel, kijk goed..

Naast fysiek moe, waren we uiteindelijk ook geestelijk moe.

Maar met 7-1 gewonnen!:

Erik hield in de single de controle, gewoon, wat voorwerk doen, tik, tik, smash, klaar

Wouter gewoon dik terugkomen na wat achterstand

Ivo speelde eerst tegen zichzelf maar herpakte zich

Gerard speelde slim en bleef heerlijk stil tijdens de dubbels

Kenneth riep maar 1x een vies woord, dat is een goed teken.


Maar wat natuurlijk ook hielp voor deze overwinning; is het support van de BECA-leden; altijd fijn om aangemoedigd te worden, dus dank!

Eindelijk een ècht thuisvoordeel.

 

« Terug

» Nieuws archief

Footer

Over BECA 2000

BECA 2000 is dé badmintonvereniging van Arnhem waar je op alle niveaus kunt badmintonnen. Voor jong en oud. Sportiviteit en gezelligheid staat bij ons voorop!