Nieuws

Wedstrijdverslagen Speelronde 4

Recreanten Team GV1

Een vrijdagavondje uit met recreanten team 1! Eja, Sara, Edwin en Ron in de auto. Gezellig als altijd. We gaan echter niet uit eten, maar naar onze eerste uitwedstrijd van het seizoen.
Tegen koploper Netwerk uit Ede. En dat op vrijdagavond… hoe voorkomen we dat we in de weekend-modus zakken? Maar de sfeer is goed, de tegenstander sympathiek, de zaal maar zozo en uit de belijning kan zelfs een beagle geen wijs.
 
Dat Netwerk koploper in de poule is blijkt niet toevallig. De herendubbel valt net verkeerd, deels omdat wij zoekende zijn. De dames halen hun dubbel in een spannende driesetter binnen. Top, de eer is gered! De verdere wedstrijden zijn leuk en in balans, maar vallen uit in het voordeel van onze tegenstander.
We halen de tweede heren enkel nog binnen met een driesetter en zo besluiten we de speelavond met een 2-6 verlies.

Desondanks hebben we geen slecht gevoel over onze eerste uitwedstrijd.
En dan een deja vu: de sporthal heeft een eigen kantine die niet kan worden gebruikt. We voelen sterke verwantschap. Op naar een sportkantine verderop voor een gezellige afsluiting. Komen we toch nog in de weekend-modus..
 

Team 1

Op zaterdagavond 9 okt.19.00 uur mocht team 1 afreizen naar Almere, één van de tegenstanders die bovenin meedraaien.
En spannend was het, maar liefst 7 driesetters werden er gespeeld!! Hoezo aan elkaar gewaagd?

Zoals altijd startten we met de heren-en damesdubbels en na 3 sets wisten de heren- en dames de pot na 3 sets, helaas niet naar zich te toe te trekken.
Nu mocht onze 1e eerste dame Esmeralda, het spits afbijten om het eerste punt binnen te slepen.

De eerste set verloor ze nipt, maar in de 2e en 3e set knokte ze terug en boekte een knappe overwinning. Jonathan stond op de baan ernaast te spelen. Ook hij gaf zich niet zomaar gewonnen, sleepte er drie sets uit, maar het lukte hem jammergenoeg niet om de partij te winnen.

Jeroen en Sacha speelden beiden ook een drie-setter. Sacha had een tegenstandster die hard kon slaan. Door het slimme spel dat Sacha speelde was ze haar tegenstandster toch de baas. Punt 2 was ook binnen.

Jeroen speelde een mooie, afwisselde en ontzettend zenuwslopende pot. Wat waren deze mannen aan elkaar gewaagd! Eerste set verloor Jeroen net, 2e pakte hij in de verlenging. En toen kwam de 3e set, Jeroen stond 20-19 voor, toen de tegenstander 2 shuttles via de netband wist te spelen. Er volgde nog een service, die Jeroen overtuigd liet vallen..deze viel in het veld.
Helaas en het beetje geluk dat net niet mee wilde werken, vloog dit punt aan onze neus voorbij.

4-2 achter, niks aan de hand want we hadden nog 2 mixen te gaan, zodat we er nog een gelijkspel uit konden halen.
In de combinatie Jonathan/Bianca en Jeroen/Sacha starten we vol vertrouwen onze mixen.

De eerste set werd door Jeroen en Sacha op 3 punten na verloren, Jonathan en Bianca wonnen de 1e set. 
De 2e set volgde en aan beiden kanten ging het gelijk op. Jeroen en Sacha verloren jammergenoeg met 23-21, ook Jonathan en Bianca verloren de 2e set.

Gelukkig wisten Jonathan en Bianca zich in de 3e set te herpakken met hun eigen spel en sleepte het 3e punt voor het team binnen.
Uiteindelijke stand 5-3 verloren. Op naar revanche in onze thuiswedstrijd waar we voor minimaal een gelijkspel gaan strijden.

 

Team 4

We begonnen de dag voor de eerste keer met een volledig compleet team en met een familie Bang met douchespullen, om de koppositie in de poule te handhaven.

Hoewel onze tegenstander Inside met behoorlijke pech het seizoen was begonnen en al een invaller nodig had bij de heren, hadden ze toch een degelijk spel in de vingers dat we niet moesten onderschatten. Gelukkig konden wij met de nodige ervaring, coaching, en snel en slim spel het initiatief bij alle partijen in handen houden en de wedstrijd met 7-1 afsluiten.

Komende periode een aantal weken pauze, maar daarna staan er spannende wedstrijden op het programma tegen de nrs 2, 3 en 4 van de poule!

 

Team 5

Met toch wel enig lood in onze schoenen, gezien we vorig jaar tegen de huidige koploper niet de leukste wedstrijd gespeeld hadden en die ook nog verloren hadden, vertrokken we met een incompleet team en met aardig wat blessures naar Hoogeveen. 

Na 1,5 uur kwamen we niet echt veel soepeler uit de auto en konden we gaan beginnen.

En wat een verrassing Arie kwam ons vandaag coachen. 

We begonnen verrassend goed, we haalde vrij gemakkelijk, beide in 2 sets, de heren dubbel van Gregor en Ralph, en de dames dubbel van Peggy en Dianne binnen. 2-0 voor, check.

Daarna werden de partijen allemaal door elkaar gespeeld omdat 1 van de tegenstanders weg moest en zo begonnen Peggy en Arnold aan de mix. Dit omdat Ella er vandaag niet bij was. Ze hadden wat opstart problemen maar maakte het nog erg spannend door de 2e set net met 22-24 helaas te verliezen. 

Inmiddels was Noelle, die voor Ella inviel, ook al begonnen aan haar single. Noelle speelde een goede wedstrijd maar helaas was haar tegenstander net een maatje te groot. En toen was het ineens 2-2.

Nog steeds positief begonnen Arnold, Gregor en Peggy aan hun single. Helaas verloren Arnold en Gregor in 2 sets en moest Peggy in de derde set 7-7 opgeven ivm een bovenbeen blessure. Ai tussenstand 2-5.

Dan maar hopen dat Ralph en Dianne het laatste punt nog binnen zouden halen. Maar helaas in 2 sets werden zij verrast en kwamen totaal niet in hun spel en verloren dus ook het laatste punt.

Ai, ai, ai met een 2-6 nederlaag weer op huis aan. 

Arie bedankt voor het coachen, je tips waren goed maar wij helaas niet.

En zo kwamen we na opnieuw 1,5 uur nog veeeeeeeel minder soepel uit de auto. Mazzel voor ons team, we hebben even tijd om te herstellen en weer blessure vrij de competitie verder te gaan.

Want we blijven positief, de volgende is weer voor ons!
 

« Terug

» Nieuws archief

Footer

Over BECA 2000

BECA 2000 is dé badmintonvereniging van Arnhem waar je op alle niveaus kunt badmintonnen. Voor jong en oud. Sportiviteit en gezelligheid staat bij ons voorop!