Nieuws

Wedstrijdverslagen Speelronde 2

De wedstrijdverlagen van dit weekend speelronde 2:

Team J3

De allereerste wedstrijd voor het team J3 begon in Nijmegen tegen Mariken BC. Kasper, Milan en Jill vonden het een beetje spannend. Niet weten wat ze konden verwachten.

Kasper mocht beginnen tegen een grote sterke jongen.
Je zag hem groeien in de wedstrijd, maar helaas was de tegenpartij sterker.

Jill moest ook groeien in het spel en had 3 sets nodig om de eerste overwinning binnen te halen.

Milan had ook een pittige tegenstander. Na een zware strijd heeft hij helaas de 3e set niet kunnen winnen.

Als ouders zagen we dat de kinderen steeds beter werden hoe verder de dag vorderde, ze kwamen steeds beter in hun spel.

Het was super leuk en spannend. Uiteindelijk met 6-2 verloren, maar ze hebben plezier gehad!

Groetjes Denise & Jill.

Team 1

Onze eerste thuiswedstrijd vandaag, waarin iedereen toch wel positieve spanning had.

We begonnen met de heren-en damesdubbel. Kjelt en Jonathan verloren helaas in 2 sets. Ook Sacha en Bianca verloren de 1e set, maar herpakte zich in de 2e en 3e set en sleepten daarmee het eerste punt binnen.

Jonathan speelde tegen voormalig 1e divisiespeler Dave Bruntink en won deze partij in 3 sets (helaas door opgave van een blessure van Dave)

Esmeralda had 1 setje nodig om er in te komen en speelde de 2e en 3e set haar tegenstanderster helemaal uit en won.

Zowel Jeroen als Sacha wonnen met overtuiging de single in 2 sets.

Jeroen en Sacha hadden ook maar 2 sets nodig om de mix te winnen.

Kjelt en Bianca daarentegen hadden 3 sets nodig om de overwinning in handen te krijgen. Uiteindelijk de 1e thuiswedstrijd met 7-1 gewonnen...op naar de volgende wedstrijd💪🏻.

Team 2

Voor het eerst als compleet team begonnen we aan de eerste thuiswedstrijd. De heren begonnen wat moeizaam in de dubbel. Het kostte ze een setje om in te komen, maar uiteindelijk wisten ze de andere twee te pakken, waardoor het eerste punt binnen was.

De dames hadden meer moeite. Ze kwamen niet echt in hun spel en maakten teveel fouten om de wedstrijd naar zich toe te trekken, waardoor het helaas op een 1-1 kwam te staan.

De singels gingen helaas ook niet hoe we ze graag hadden gezien. Luuk speelde een goede singel, maar wist de derde net niet naar zich toe te trekken en verloor in verlenging. Carmen en Daan deden allebei hun best, maar moesten helaas in twee sets de wedstrijd de tegenstander feliciteren. Francisca had drie spannende sets, maar was niet scherp genoeg om deze te pakken.

Met een 1-5 achterstand gingen we de mixen in. Thimo en Carmen verloren de eerste net, maar trokken de laatste twee sets aan het langste eind. Luuk en Lieke raakten al meer op elkaar ingespeeld en hadden mooie rally's. Echter waren de tegenstanders net wat scherper, waardoor zij de winnaars werden en kwam de eindstand op 2-6 verlies te staan.

Niet waar we op hadden gehoopt, maar gelukkig hebben we volgende week een nieuwe ronde met nieuwe kansen :)

Team 3

De eerste uitwedstrijd van het seizoen voor ons als team. Niet heel ver weg (Gova) maar toch. Onder support van Inger, Thimo en Sacha konden we om 0930 starten met de eerste dubbels.

Helaas voor de heren wilde dat niet helemaal lukken zoals bedacht. Ondanks 2 goede sets en tactiek wisselingen werd er toch verloren. Aan inzet geen gebrek, de tegenstand was een stukje beter gister.

Gelukkig wisten onze dames dit te compenseren door hun dubbel in 3 sets te winnen.

Toen werd het tijd om te gaan singelen. Kwee mocht vandaag als eerste heer aan de gang. Na 2 sets lekker gespeeld te hebben bleek Vincent toch een tandje te sterk.
Ook de andere 2 vast spelers van ons team kwamen niet aan winnen toe.

Gelukkig hadden we Lisanne als invaller, die wist mooi een puntje binnen te slepen.
Met 2-4 achter konden we dus de mixen in. Deze werden bijna gelijktijdig gespeeld.

De eerste wisten Simone en Floor knap binnen te hengelen na in de 3e set achter te staan met 16-19.

Helaas was dat de 2e mix niet gegund. Na 2 gelijk oplopende sets was het op 20-21 achter de service aan Wesley, ik was zwaar in de overtuiging dat hij uit zou gaan, en liet hem lopen.... Daar ging het punt.. Zware deceptie na een leuke mix.

Lisanne bedankt voor de invalbeurt! Team bedankt voor de inzet en inspanningen! Volgende week weer lekker knallen en dan pakken we onze eerste winst ;)--

Team 4

Helaas moesten we Jaap dit weekend missen door een blessure. Daardoor was de verwachting dat er een aantal zware partijen zouden komen.

Niets was minder waar, maar we waren allemaal in goede vorm! Een flink aantal partijen ontaarde in een titanenstrijd, wat te zien is aan de vijf driesetters die zijn gespeeld.

Gelukkig vielen die allemaal onze kant op, waardoor de eindstand 8-0 is geworden.

Bijzondere vermelding voor Floris, die vorige week nog zijn enkel had verstuikt en vandaag een mooie comeback op zijn naam heeft gezet! De details mag je aan hem zelf vragen.

Over en uit, team 4 gaat goed vooruit!

Team 5

Goed gehumeurd maar helaas wel incompleet vertrokken we dit keer op zaterdag naar onze 2e competitie wedstrijd, uit in Gaanderen!

Het was meteen vlammen op de baan, Peggy en Dianne wonnen vrij snel in 2 sets de damesdubbel, daar waar de mannen er toch nog 3 sets voor nodig hadden. Maar ook die was in de pocket.

Vervolgens wonnen Peggy en Arnold in 2 sets de 1e heren en dames single, iets waar Peggy toch wel blij mee was want een derde set zag ze eigenlijk toch niet meer zo zitten.

Daarintegen wilde Ralph en Ella liever wat langer op de baan staan en zo zorgde beide dat de winst in 3 sets binnengehaald werd.

Ella maakte er een spannende zenuwslopende wedstrijd van maar wist met 21-19 toch te winnen.
Ralph kwam op dreef in de 2e en 3e set en gaf zijn tegenstander bijna geen punten meer.

En zo stonden we op een 6-0 voorsprong. Op naar de mixen.

Ralph en Dianne haalde in no time het zevende punt binnen en Arnold en Ella hebben helaas de 3e set verloren en hun punt af moeten staan aan de tegenstanders waardoor we eindigde op een 7-1 overwinning.

Kortom, toch weer zeer tevreden huiswaarts. Gregor, ondanks de overwinning vinden we het toch gezelliger als je er de volgende keer weer gewoon bij bent. Groeten van team 5

Mannen Team 2

Teamleden; Ivo van de Brink, Wouter Fritsche, Kenneth Hasselt, Erik Schier, Gerard Wientjes (schrijver van dit stukje ;-)).

Zondag 26 september speelden we de 2e competitiewedstrijd van het seizoen in onze "thuishaven" Westervoort. Ivo was afwezig vanwege een welverdiende vakantie.

Met een baan en een wisselbaan startte we de 1e dubbel met Wouter en Erik. Deze liep aanvankelijk redelijk maar de heren kwamen toch te kort door een wat slag vastere tegenstander.
Stand:13-21, 18-21.

2e dubbel met Kenneth en Gerard; In het begin van de wedstrijd was het even aftasten, maar gedurende de wedstrijd liepen de rally's steeds beter. De tegenstander werd door, vooral de korte return bij de service gedwongen hoog te spelen waardoor de shuttle met een smashreturn kon worden afgemaakt. Stand: 24-22, 21-16.

In de 1e enkel ging Wouter voortvarend van start maar moest in de 2e en 3e set toch de winst aan de tegenstander laten. stand 21-14, 14-21, 16-21.

Kenneth won de 2e enkel vrij gemakkelijk door goed geconcentreerd spel. stand 21-11, 21-10.

Gerard begon goed aan de enkel maar moest de tweede set aan de tegenstander laten door veel eigen fouten. In de derde set trok hij op overtuigende wijze de wedstrijd toch naar toch zich toe en won deze in 3 sets. Stand 21-17, 14-21, 21-17.

Erik die aanvankelijk door een lichte blessure twijfelde om mee te spelen begon de 4e enkel wat voorzichtig en won de 1e set nipt. De 2e set wisselde zich af met te voorzichtig spel en wat teveel eigen fouten. Wellicht speelde de blessure hierbij nog een rol, maar moest de 2e set toch met een klein verschil aan de tegenstander laten. Toch herstelde hij zich knap door met geconcentreerd spel de 3e set en dus de overwinning binnen te halen. Stand 21-19,22-24, 21-17.

Met een tussenstand van 4-2 lag de overwinning in het verschiet. De praktijd was echter wat weerbarstiger. De 3e dubbel met Wouter en Gerard werd kansloos verloren.
We kwamen eigenlijk niet in de wedstrijd en dus een verdiende overwinning voor Nijkerk. Stand 8-21, 11-21.

Ook de 4e dubbel met Kenneth en Erik liep niet lekker waardoor ook deze partij verloren ging. Stand 13-21, 11-21.

Uiteindelijk moesten we genoegen nemen met een eindstand van 4-4. Met het gevoel dat er toch wat meer in had gezeten.

Na een gezellig samenzijn in de kantine, met een lekker taartje en drankje namen we afscheid van een leuk en sportief team uit Nijkerk.

Recreanten Team 1

Stonden we vorige wedstrijd tegen OSM 2 uit Maarssen, vandaag staan Desiree, Eja, Ron en Edwin tegen hun eerste team: OSM 1.
En inderdaad, het niveau ligt hoger. Dat terwijl wij het zonder onze Sara moeten doen. Een pittige opgave.

Onze heren redden het niet. Maar de dames vinden de flow en halen een driesetter binnen. Desiree weet de flow vast te houden en zet een unstoppable single neer.
Eja heeft juist een set nodig om de gebruiksaanwijzing van de tegenstander te kunnen lezen. Maar dan is er geen houden meer aan. Ook Edwin heeft de handleiding snel te pakken en weet zijn enkel in twee sets binnen te halen.Ron krijgt helaas te weinig grip op zijn tegenstander en moet een driesetter inleveren.

Ook de mix van Ron en Eja is taai. Zo taai dat we hem uiteindelijk moeten afstaan. Dat gaat bij Desiree en Edwin gelukkig anders. Steeds is er het gevoel grip op de wedstrijd te hebben.

Helaas moet onze tegenstander in de tweede set opgeven vanwege een blessure. Beterschap Mandy! Alles bij elkaar heeft ons team het goed gedaan: een 5-3 overwinning.