Nieuws

Wat je nog niet wist van Eefje Muskens...

1.Wie ben je?
Eefje Muskens.

2.Hoe oud ben je?
Ik ben 31 jaar.

3.Waar woon je?
Loil (waar..?? bij Didam..).

4.Heb je nog broers en zussen?
Ja een oudere zus, Nikki.

5.Waarom ben je gaan badmintonnen?
Mijn ouders en zus speelde al badminton. Ik ging een keer mee en vond het erg leuk, dus ben er lekker mee doorgegaan.

6.Op welke badminton prestatie(s) ben je het meest trots?
De Kwartfinale Olympische Spelen 2016, Halve finale Indonesië Open 2016, Zilver EK 2016 (en Brons EK 2014), Winnaar Dutch Open 2014.

7.Wat doe je nu in het dagelijks leven nu je niet meer op top niveau badmintont?
Ik ben bondscoach van het junioren programma dat dagelijks op Papendal traint.

8.De vraag van Jaap, Is topbadminton in het algemeen een sportieve sport of probeer je per defenitie je tegenstander te naaien met dingen die niet mogen volgens de regelementen?
Mijn mening is dat topbadminton in het algemeen een sportieve sport is en tevens heb je op het hoogste niveau niet echt de kans je tegenstander te naaien met dingen die niet mogen volgens het reglement. Dat neemt niet weg dat er op mentaal gebied een hard spelletje gespeeld wordt om zo je tegenstander uit zijn of haar spel te krijgen en proberen gek te maken ;)

9.Tegen wie had je nog graag willen spelen toen je nog actief badminton speelde maar waar je nog nooit tegen gespeeld had?
Poeh, lastige vraag, geen idee en alweer 3 jaar geleden dat ik gestopt ben. Ik weet zo niet iemand die bij me op komt...

10.Aan welk toernooi of overwinning heb je goede herinneringen en waarom?
Uiteraard de Olympische Spelen omdat we daar top fit waren en onwijs goed spel hebben laten zien. En om bij de Indonesië Open de halve finale te behalen was ook echt een feestje! Duizenden mensen daar de boel op stelten zetten echt heel tof.

11.Wie is je favoriete badmintonspeler?
Ik heb geen favoriete badminton speler, maar ik houd wel van de speelstijl van Indonesië! Het gemak waarmee zij slaan, bewegen en de vaardigheid die zij beheersen is jaloersmakend! ;)

12.Wat is je favoriete toetje?
Chocolade Lava cake.                    

13.Waarvan word jij super-enthousiast?
Er zijn een aantal dingen waar ik erg enthousiast van word, maar op badminton gebied is dat wanneer ik zie dat mijn spelers de progressie maken die ik graag wil zien. Wanneer we specifiek aan het werken zijn aan een bepaald punt en dat dan in de training of tijdens trainingswedstrijden precies op z'n plek valt. Dan word ik super enthousiast. 

14.Waar werd je voor het laatst stil van?  
Niet een specifieke gebeurtenis, maar van deze hele corona situatie word ik toch ook wel stil...Hopelijk kunnen we snel weer met elkaar badmintonnen!  

15.Waarover ben je tot nu toe (in je leven) het meest tevreden?
Over mijn gehele topsportcarrière ben ik toch wel het meest tevreden en ik hoop dat ik ook als coach succesvol zal zijn en er later net zo'n voldaan gevoel aan over zal houden.

16.Met welke bekende Nederlander zou je wel een week willen ruilen?
Dat is Chantal Janzen.

17.Als iemand je irriteert in het verkeer, wat doe je dan?
Dat verschilt wel.. Wanneer ik relax ben zal er niet zoveel gebeuren, of een keer rustig in mezelf mopperen.. Is het niet helemaal mijn dag, dan wordt de toeter ook weleens gebruikt met hardop gemopper ;)

18.Waarvan word je chagrijnig?
Als de dingen niet gaan zoals ik wil en vooral in deze tijd als je online iets besteld, net betaald hebt en er dan achter komt dat je 1 ding mist.. Tja, dan moet je een hele nieuwe bestelling plaatsen, een andere dag of tijdstip ophalen etc.. super irritant!

19.Wat is je favoriete avond eten?
Biefstuk met champignon saus, aardappelpartjes en een lekkere salade erbij!

20.Welke hobby's heb je?
Ik vind badmintonnen nog erg leuk en ik vind het ook fijn om een boek te lezen. Sinds kort heb ik een gitaar te leen en heb ik ook een lesboek. De start is gemaakt, maar ik kan niet zeggen dat het echt goed gaat.. Wie weet wordt dit een nieuwe hobby en misschien ook niet ;)

21.Houd je meer van zoet of van hartig?
Zeker zoet!

22.Kies je voor uitgebreid ontbijten of uitgebreid dineren?
Uitgebreid ontbijten.

23.Op welke manier rust jij het best uit?
Dat verschilt en hangt af van het moment. Soms kan dit zijn door lekker rustig wat te keutelen in huis of in de tuin en mijn hoofd tot rust te brengen. Maar lekker op de bank hangen en wat kijken of wat lezen vind ik ook erg lekker. En ik moet zeggen, door de corona ben ik wat vaker gaan wandelen en dat vind ik toch ook wel erg lekker en rustgevend.

24.Welke kans wil je nog eens grijpen? 
Oeh, dat is een goede.. Ik ben net aan mijn coaching carrière begonnen en hoop dat ik naar de Paralympische Spelen ga dit jaar en als de kans voorbij komt die ook zeker te pakken om naar de Olympische Spelen te gaan als coach.

25.Heb je nog een goede tip voor je onze vereniging?
Niet echt.. het is vooral hopen dat we snel weer samen kunnen trainen en lekker spelen!

26. Wie is de volgende persoon die zich moet voorstellen en wat wil je van die persoon weten?
Nick Fransman --> Stel je zit in een band, welk muziek instrument zou je dan willen bespelen en waarom?

Tot volgende week met Nick Fransman!

« Terug

» Nieuws archief

Footer

Over BECA 2000

BECA 2000 is dé badmintonvereniging van Arnhem waar je op alle niveaus kunt badmintonnen. Voor jong en oud. Sportiviteit en gezelligheid staat bij ons voorop!