Nieuws

Wie o Wie...

1.Wie ben je?
Lars Heijblom.

 
2.Hoe oud ben je?
Ik ben van 1978, 42 jaar jong.

  
3.Waar woon je? 
In het mooie Breda.

   
4.Heb je nog broers en zussen?
Jazeker... Ik heb 3 oudere broers!

 
5.Waarom ben je badmintoncoach geworden?
Is eigenlijk een beetje vanzelf gegaan, mijn familie heeft voor de plaatselijke club ook veel gedaan en dan bedoel ik dat mijn vader en broers ook training hebben gegeven. Ook ik deelde graag mijn kijk erop aan jongere spelers. Toen een (helaas overleden) mentor me zei, dat het echt iets voor mij zou zijn en ben ik niet veel later begonnen !!

 
6.Wanneer heb je voor het laatst een dag helemaal niets gedaan?
Dat is echt heel makkelijk hahaha. Ik heb eerste kerstdag echt helemaal niks gedaan. Ik was echt heel vermoeid van het werk de afgelopen drukke weken.

 
7.In welke sport zou je coach willen zijn als er geen badminton zou zijn?
Ik denk dat dit fitness zou zijn, hier heb ik ook steeds meer interesse in gekregen. Om meer kennis te krijgen wat dan ook weer aanvullend is voor de badminton. Als ik badminton niet had meegekregen van jongs af aan, dan had ik hoogstwaarschijnlijk in de vechtsporten iets gedaan.


8.Welk boek heb je het laatst gelezen?
Het laatste boek wat ik heb gelezen is Mindset.

    
9.Hoe vaak per dag kijk je op Instagram?
Hahahaha hiervan zou je schrikken. Ik ben best gedreven op vooral instagram, ik denk echt minimaal 20 losse keren per dag (soms heel lang, maar ook heel kort).


10.Hoelang loop je al rond in de badmintonwereldje?
Dat is al best lang, ik ben begonnen toen ik zes was. Ik denk toch wel 30 jaar al.

 
11.Wat was het leukste en mooiste badmintontoernooi dat je hebt bezocht?
Daar hoef ik geen seconde over na te denken dat was het All England toernooi in 2012, olympisch jaar en de sterkte was toen ongekend. Alle legends in de onderdelen zien spelen, samen met mijn jongste broer Patrick. Als kind kregen we al vroeg mee dat All England de creme de la creme toernooi was voor badminton. Prestigieus, Elite, Aziaten die voor de titel vechten, uitstraling en alles wat om de twee woordjes heen hangt. Geweldig weekeinde was dat. Buiten dat mijn eerste grote toernooi samen met mijn vader in 2011 was ook speciaal voor me het Wk in London.


12.Wie is je favoriete badmintonspeler?
Ik heb echt veel favorieten; maar Taufik Hidayat / Zhao Jianhua in singles staan bovenaan, en ik de herendubbel Tony Gunawan en Park Joo Bong. Dames singles Susi Susanti, Camilla Martin, damesdubbels niet echt favorieten behalve de laatste 10 jaar een paar favorieten maar die halen nog niet de legend status. Mixed dubbels: Zhang Jun/Gao Ling en Nova Widianto/ Lilyana Natsir.


13.Tey Seu Bock of Xia Xuanze?
Dat is wel een moeilijke...ik denk dat ik ga voor Xia Xuanze.

 
14.Wanneer kon je wel door de grond zakken?
Goh echt door de grond zakken?? Ik denk de dag dat ik op werd gebeld op het werk dat mijn vader met spoed was opgenomen door een hartaanval. Toen was ik helemaal van het pad af.


15.Welke uitdaging zou je nog eens willen aangaan?
Sjaaa dat is een goede... nog eens aangaan? Ik denk een vakantie naar Indonesia, Surabaya. Samen met een vriend van mij even herleven en het graf van mijn trainer (en zijn vader) bezoeken.

   
16.Welke badmintonspeler zou je willen coachen, mag wereldwijd?
Er staan er nog heel veel op het lijstje! En in mijn ontwikkeling die voorlopig niet voorbij zal zijn, hoop ik nog velen te mogen coachen. Wereldwijd wordt lastig...Ik zou denk ik gaan voor Axelsen of Antonsen. Vanwege de taal, makkelijker communiceren. Natuurlijk zou het logisch zijn om Momota of Ginting te kiezen, ook allebei erg gaaf natuurlijk.

 
17.Wat was het beste advies dat iemand je ooit gaf?
Ik heb heel veel goede adviezen ontvangen. Maar ik denk van mijn moeder, familie is het allerbelangrijkste Lars...

          
18.Waar verheug je je dagelijks op?
Ik verheug me dagelijks eigenlijk op heeel veel kleine dingen. Van een gemotiveerde speler te trainen, eens flink te lachen met mensen, lekkere muziek op te zetten, eten en drinken, het zien van een mooie horizon, ik ben iemand die heel erg geniet van heel veel kleine dingen in het leven.


19.Wat is je lievelings gerecht?
Mijn lievelingsgerecht is zonder twijfel de Canneloni die mijn vader maakt. Echt veels te lekker !!


20.Heb je nog andere hobby's dan badminton?
Ja ik heb best vele hobbies nog erbij, reizen vind ik super, muziek staat heel hoog in mijn leven, films/series kijken, spelletjes spelen (bordspel,kaarten), shoppen, fitness, en ja vanaf dit jaar ook wat in de sportfotografie gaan doen puur voor de lol.

  
21.Welke muziek vind je leuk?
Ik heb echt heel veel muziekgenres die ik super vind. Hip hop is mijn favoriet nog steeds en dat neem ik denk ik nog heel lang mee. Ik heb dat vanaf heel jongs af aan meegekregen en ben er zelf jarenlang heel gepassioneerd actief mee geweest. Verder rustige Jazz, reggae, dancehall, dubstep etc. Van alles het beste maar de genres die in de prullenbak gaan zijn metal en gitarenherrie, dromerige house/techno etc. Vreselijk hahaha.


22.Wat was je laatste goede idee?
Geen idee....ik denk een extra logo te verzinnen voor mijn collega bij KwFlex!

 
23.Welke vraag is je al te vaak gesteld?
Ik zou het echt niet weten.


24.Welke badminton oefening vind je het leukst om te geven?
Oeh dat zijn er best veel...maar ik denk semi/multi feed attack.

 
25.Heb je nog een goede tip voor onze vereniging?
Jazeker, probeer een goede band te krijgen met iedereen. Iedereen is namelijk belangrijk op een club, een goede trainer, vrijwilligers die ook echt waardering krijgen, jeugdbegeleiders tot recreanten etc. Iedereen is belangrijk en blijf connected met elkaar.

Volg Lars op Instagram @Badminton_supreme.

Wil je meer weten over CBA trainers kijk dan hier CBA Trainers in Nederland.

  

Tot volgende week met Niek van Geijn!
 

« Terug

» Nieuws archief

Footer

Over BECA 2000

BECA 2000 is dé badmintonvereniging van Arnhem waar je op alle niveaus kunt badmintonnen. Voor jong en oud. Sportiviteit en gezelligheid staat bij ons voorop!