Nieuws

Verslag NK Competitieteams 2019

Na een voorronde in Hengelo waar in de laatste partij (een heerlijke GD) beslist werd wie er door kon naar de finale dagen. Waren we de gelukkige om 2 dagen aan te mogen treden in Zutphen. Op het programma 2 tegenstanders die elk in 5 partijen verslagen moeten worden om als team kampioen genoemd te mogen worden van de 4e divisie over het seizoen 2018-2019.
Met als 1 van de tegenstanders ons eigen beca2000 team 2. 
Voor ons begon het feest op zaterdag, tegen Team 2. Tactisch is er geschoven met indelingen voor de verschillende partijen. GD wordt gespeeld door Gregor en Bianca tegen Rick en Francisca. Na een spannende 3 setter wint team 2. Dan de ME tussen Arnold en Leon, ook hier moeten 3 sets gespeeld worden. Ook hier trekt team 2 aan het langste eind. Dan krijgen we de DE tussen Lisanne en Sacha. Na 2 sets is Sacha de eerste om een punt te pakken. 2-1 achter. Op naar de HD tussen Arnold en Luuk en Kwee en Leon. Na twee sets helaas al het einde 3-1 achter. Dan weet je dat je die laatste partij de DD tussen Bianca, Lisanne en Francisca en Sacha eigenlijk heel graag wil winnen voor de puntjes, maar helaas, na 2 ultra spannende sets is het dan 4-1. 
Dan weet je dat je afhankelijk bent van wat team 2 gaat doen tegen Conquesto. Tijdens een heerlijke maaltijd bij een goed vlees restaurant blijkt dat team 2 verliest met 5-0 van conquesto!! Heel jammer natuurlijk, maar er is een heeeeeuuuuulll klein kansje dat het toch nog gaat lukken.. de taak: 5-0 winnen... maar dat bewaren we voor de zondag.
 

Pfff wat een hitte... de mussen vallen van het dak maar wij mogen nog even spelen, en vandaag kan alles!!
De tegenstanders komen uit zoetermeer, dus die waren even onderweg.. helaas was daar in de partijen niets van te merken. Na de GD is het 1-0 voor hen en weten we dat we heel veel geluk moeten hebben om nog 2e te worden. Maar ons singel beest Sacha is de 2e aan de beurt, dus dat biedt hoop! Na 2 sets waarbij het dubbeltje beide kanten op kon vallen wint Sacha ook deze singel. !!!!Onze onverslagen dame van dit seizoen !!!! Reden voor een feestje en we ruiken dat er meer mogelijk is. Rick mag beginnen aan zijn HE. Ook daar zijn de verschillen minimaal, bij vlagen domineerd Rick en bij vlagen de tegenstander. Helaas is het na 2 sets gedaan en kan Rick terug kijken op een goede singel. Dan krijgen we nog de DD en HD, helaas deels tegelijkertijd. De DD gaat in 2 sets redelijk overtuigend naar ons, dus nu is het 2-2 winst kan nog!!!!
Maar helaas!! Ondanks een niet al te beste eerste set, maar een goede 2e (incl. Setpoints :-() wordt het in de verlenging toch nog 27-25 voor Conquesto. 
En daarmee wordt dit seizoen voor ons als team 3 afgesloten met 2 verloren partijen, maar dat mocht de teamspirit absoluut niet beinvloeden. 
Ik heb afgelopen seizoen heerlijk mogen spelen in dit team en vind het uiteraard jammer dat daar niet nog een seizoen aan vast geknoopt kan worden. Maar voor komend seizoen mag ik spelen met andere toppers, dus hey wie weet hoe het loopt. Ik ben dit leuke spelletje nog lang niet zat in ieder geval! En ik verwacht dat we met Arie komend jaar als trainer, en de inzet van iedereen komend jaar misschien wel weer aan dit NK mogen meedoen. ;-)

Ik begin in ieder geval deze zomer al met trainen hiervoor :-)

Fijne vakantie voor iedereen en tot in de sporthal!

 

Groetjes Léon

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Footer

Over BECA 2000

BECA 2000 is dé badmintonvereniging van Arnhem waar je op alle niveaus kunt badmintonnen. Voor jong en oud. Sportiviteit en gezelligheid staat bij ons voorop!