Nieuws

Speelronde 7

Team 1

Na de winst van vorige week en een geblesseerd afgevallen Bianca en Mayke als invaller mochten we vandaag aantreden tegen ELO. De mannendubbel begon stroef maar met een wat rustiger spel in de tweede set hebben ze deze wedstrijd toch redelijk makkelijk binnen gehaald. Dat is 1-0 voor.

De damesdubbel begon spannend maar werd nipt in een verlenging binnengesleept. De tweede set verliep wat stroever maar in de derde set werd de wedstrijd na een spannende verlening toch gewonnen met 25-23. Dat is 2-0.

Jonathan mocht aantreden voor de eerste mannenenkel na in twee sets eigenlijk de overmacht te hebben werd de wedstrijd toch verloren, jammer! Dat is 2-1.

Sterre treedt aan voor de eerste damessingel. Met goed spel maar helaas met een tegenstander die het spelletje goed door had werd deze wedstrijd ook verloren. Dat is 2-2.

Thimo treedt voor de tweede mannenenkel. Blijkt de invallende tegenstander toch een heel vervelend spelletje te hebben. In een overduidelijke derde set werd deze wedstrijd in een 3-setter binnengesleept. Dat is 3-2.

Mayke treedt aan voor de tweede damessingel. De eerste set wordt overduidelijk gewonnen. Helaas wordt het haar in de tweede set iets lastiger gemaakt en verliest ze de set. Maar in de derde pakt ze haar draad weer op en wint ze. Dat is 4-2.

Joey en Sterre beginnen aan de eerste mix. De eerste ging verloren, gelukkig zat coach Jonathan achter de baan en winnen ze de tweede set. In de derde set terugkomen van ene 18-15 achterstand slepen ze de derde set ook binnen. Dat is 5-2.

Thimo en Mayke hebben op papier een zware mix voor de boeg. Maar dit bleek in praktijk niet zo te zijn. Met dominant en aanvallend spel pakken zij overtuigend de wedstrijd in een 2-setter.
Dat is 6-2.

Hopelijk is over twee weken Bianca weer van de partij en zetten wij als team deze winstreeks voort!

Team 4

Vandaag was het dan zover, de dag die we wisten dat zou komen: de uitwedstrijd naar Thiela. De laatste tegenstander van de eerste helft en onze directe concurrent voor de koppositie. Met bibberende knietjes - van de spanning of van de temperatuur, wie zal het zeggen - togen we verspreid over drie auto's richting Tiel. Helaas moesten we vandaag onze twee belangrijke troeven Ralph en Dianne missen want zij zijn aan het genieten van een heerlijke vakantie op Tenerife. Gelukkig vond Myrthe het geen probleem om 's ochtends bij ons in te vallen en dus begonnen we de dubbels in twee nieuwe formaties. Arnold en Jaap hadden weinig moeite met hun tegenstanders en pakten snel het eerste punt. Myrthe en Peggy beleefden hun première als dubbelpartners in een mooie wedstrijd tegen de dames van Thiela. Helaas waren die net een maatje te groot, punt voor Thiela. Tussenstand 1-1.

Tijd voor de singles. Arnold kon in zijn partij het tempo bepalen en haalde op die manier vrij eenvoudig het tweede punt binnen. Ella mocht aan de bak voor de eerste damessingle maar aan spelen kwam ze bijna niet toe tegen de sterke eerste dame van Thiela. Tussenstand 2-2. Myrthe had ook een zware pot maar kwam gelukkig beter in haar spel. Toch moest ook zij haar punt helaas afstaan.

Jaap maakte het een stuk spannender en speelde drie sets met veel lange rally's. De wedstrijd ging gelijk op, maar toen Henk en Tineke halverwege de derde set binnenkwamen keerde het tij en wist Jaap de set binnen te slepen. Met dit zwaar bevochten punt kwam de tussenstand op 3-3.

Met de afwezigheid van ons vertrouwde mixduo Ralph/Dianne besloten we het vandaag maar helemaal over een andere boeg te gooien. Arnold en Peggy speelden de eerste mix, en na een wat onwennig begin in de eerste set pakten ze daarna zelfverzekerd de tweede en derde set. 4-3, hoera! Jaap en Ella stonden vandaag voor het eerst als mixduo op de baan en wisten goed partij te bieden. Helaas was het niet voldoende voor de winst maar deze nieuwe samenwerking biedt zeker perspectief. Eindstand 4-4, mooi de punten verdeeld dus en nog steeds een gelijke score in de poule.

Myrthe, bedankt voor het invallen en de gezelligheid, Henk & Tineke: bedankt voor de support en de Nijsjes: fijne vakantie verder!