Nieuws

Wedstrijdverslagen Speelronde 6

Team J2

Na een nederlaag vorige week tegen een heel sportief Mariken gingen Jill, Jurre, Kasper, Marie en Milan vandaag weer vol goede moed aan de slag.

Helaas… met trouwe fan Peter Deun en drie fanatieke ouders op de bank bleken ook deze tegenstanders een maatje te groot.

De dames hadden net dubbeltraining gehad en dat had effect: ze wonnen hun dubbel! Jill had ook in de single bijna een punt te pakken maar helaas…deze week 1-7 verloren. 

Volgende week tegen Tiel! Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

 

Team 1

Vandaag stond Harderwijk bij ons op de stoep. En hadden we een versterking bij onze dames, want na twee jaar niet spelen kwam Mayke van Gein ons team versterken.

Jonathan en Joey waren vandaag fel in de herendubbel, dat zag je in hun aanvallende, snelle, harde spel en in de uitslag. Winst in 2 sets. Bianca en Mayke speelden vandaag de damesdubbel, de 1e sets maakten ze veel fouten door hun onrustige spel. Gelukkig wisten zij zich in de 2e en 3e set te herpakken en wonnen in 3 sets. 

In de singles waren Beca en Hardewijk aan elkaar gewaagd. Jonathan en Mayke wonnen allebei in twee sets, dus stonden we voor het eerst in de competitie met 4-0 voor!  Thimo verloor helaas na een goede en slopende wedstrijd in 3 sets; 29-30, 21-18, 17-21. Sterre moest het helaas in twee sets afleggen tegen Rinkse Deeringa.

Als laatste de mixen; Joey en Sterre speelde 1e mix en wisten knap in twee sets te winnen. Bianca viel helaas geblesseerd uit bij het inspelen voor de mix. Omdat de wedstrijd nog niet was begonnen mocht Mayke haar plaats innemen. En met resultaat, Thimo en Mayke wonnen in 3 sets in een mooie en spannende wedstrijd. Een hattrick voor onze invalster Mayke van Gein. Bedankt voor de versterking, Mayke!

En voor de 2e keer winst voor team 1; einduitslag een 6-2 overwinning.

 

Team 3

Vandaag stond Barneveld op het programma, zij staan op plaats 2 wij op 3, met een gelijk aantal punten. We beginnen met de damesdubbel om dat een zeker persoon na al die jaren blijkbaar nog niet weet hoe laat het begint... (sorry!) Ik zie nog net het laatste punt, en dat was de winnende, dus we beginnen met een 1-0 voorsprong.

De herendubbel gaat in 2 sets helaas net verloren, iets teveel foutjes, geen bijzonder lange rally's, ik denk dat er meer in zat. 1-1. Dan mij beurt om te singelen.. De eerste set was oke.. wel net verloren maar vooruit. De 2 zit ik er wel lekker in, die valt de goede kant op. De 3e gaat tot aan de 11 best oke, maar daarna blijkt de tegenstander een betere eindsprint te hebben. Gatver.. 12.

Dan is het de beurt aan Myrthe, na een wat onrustige start blijkt ze lekker in vorm en pakt in 2 sets redelijk overtuigend de winst. 2-2. dan mag Rowin, ook hier wordt er lekker gestreden. Uiteindelijk blijkt Rowin in 2 sets te sterk voor Dennis vandaag. Nice! 3-2.

Dan is het de beurt aan Noëlle, ook zei is lekker bezig en moet goed op blijven letten, gelukt houdt ze de aandacht erbij en lukt het haar om ook hier in 2 sets te winnen. 4-2, Dat gelijke spel is binnen.

Maar nu de mixen nog 🙂. Myrthe en ik mogen beginnen, voor ons de eerste wedstrijd samen, dus we beginnen wat onwennig, maar al gauw blijkt dat niet nodig. In 2 krappe sets winnen we, en staan we 5-2 voor. Dan de laatste mix. Rowin en Noëlle gaan samen de strijd aan, maar de tegenstanders hebben de mixen omgedraaid, dus ze hebben flinke tegenstand.

Helaas blijkt die net te sterk, ondanks spannende rally's en mooie punten weten we deze niet te pakken. 5-3. een uitslag waar voor beide teams naar mijn mening terecht aan gedaan werd. Volgende week de nummer 1 uit de poule, en nu we de 2e plek hebben weten te bemachtigen belooft dat een mooie strijd te worden. Helaas is het uit, maar we voelen de support op afstand ook 😉! Dank allemaal voor jullie aanmoedigen vandaag! Gr. Team 3.

 

Team 4

Whoop, whoop we staan bovenaan!!!

De 4-4 schade van vorige week is weer hersteld en dat levert ons een 1e plaats op. Maar of dit helemaal verdient is is de vraag.

Onze tegenstanders van BC Houten waren helaas niet compleet en hadden maar 1 dame bij waardoor we meteen al 3 punten cadeau kregen. Erg aardig maar niet helemaal eerlijk zelf verdient. De overige 3 hebben we overigens wel zelf verdient. 

Vandaag hebben we dus maar 5 partijen gespeeld waarvan de MD er één was. Een nieuw uitprobeerseltje stond vandaag op het programma dus Ralph en Arnold hadden vandaag hun debuut en dat was een succes want zij wonnen met gemak in 2 sets hun dubbel.

Daarna konden we meteen door naar de 1e ME, Arnold was wat wisselvalliger vandaag en plaatse de shuttle’s mooi maar helaas wel iets te veel buiten het speelveld en aan de verkeerde kant van het net! Helaas verloor hij daardoor net in 3 sets.

Jaap daarentegen sloeg zijn tegenstander in 2 sets zo van de baan. 

Ella speelde vandaag de VE en kwam pas op het einde op dreef helaas was dat net te laat en moest zij het punt aan haar tegenstandster afstaan.

Als laatste werd de GD gespeeld. Ook Ralph en Dianne moesten even op gang komen maar in de 2e set waren ze er weer en sloegen ze hun tegenstanders zo van de baan.

Eindconclusie 6-2 winst. Verdient of niet dat houden we dan maar even in het midden, op de terugweg zullen we de punten hopelijk gewoon netjes binnen harken door ervoor te spelen.
 

« Terug

» Nieuws archief

Footer

Over BECA 2000

BECA 2000 is dé badmintonvereniging van Arnhem waar je op alle niveaus kunt badmintonnen. Voor jong en oud. Sportiviteit en gezelligheid staat bij ons voorop!