Recreanten Team GV1

Woensdagavond de tweede uitwedstrijd van recreantenteam 1 in de najaarscompetitie.

Het is wel ver weg: Harderwijk. Maar het is gezellig in de auto terwijl we de donkere Veluwe doorkruisen. Donker blijft helaas het thema deze avond.

Wat is die vloer donker zeg! Donkerblauw met iets minder donkerblauwe lijnen, lampen op strategisch onhandige plekken.
Vooral de heren kunnen er maar slecht aan wennen. Gevolg: Ron en Edwin spelen de herendubbel meer tegen de zaal dan tegen de tegenstander. Dat doen Eja en Sara gelukkig een stuk beter: in drie sets wordt een punt voor BECA verdient.

Bij de eerste heren en dames enkel zet het patroon zich voort: weer een punt voor de dames. Maar dan lijkt de koek op. Edwin heeft de eerste set nog kansen en komt tot 19-21. Maar de tweede set heet hij grote moeite de shuttles te zien aankomen vanuit de lampen. En ook Eja krijgt geen vat op haar wedstrijd. Dat zet zich door in de eerste mix: geen feest.

De tweede mix begint positiever met een binnengehaalde set. Ook in de tweede set gaat het gelijk op, maar trekken we net aan het kortste eind. De derde set wordt gespeeld in een verder uitgestorven hal. We komen een heel eind door de sterke dame van de tegenstander zoveel mogelijk te ontwijken. Maar helaas, met 21-16 valt hij niet onze kant op.

En zo rijden we de donkere Veluwe weer op richting Arnhem. Met nog een keertje verkeerd rijden concluderen we dat de thuiswedstrijden tegen deze tegenstander waarschijnlijk een stuk leuker zullen worden. Tenminste, voor ons. En met die geruststellende gedachte kruipen we ruim na middernacht ons bed in.

Team 1

Vandaag stond Culemborg, nummer 1 voor de deur, dus we wisten dat we aan de bak moesten. Helaas was ons team niet compleet, want Jeroen ontbrak.

Kjelt en Jonathan moesten tegen 2 ervaren "rotten" in de vak en het lukte hen net niet om de 2e set binnen te slepen, ze verloren dus nipt in 2 sets. Ook de dames wisten helaas niet te winnen en verloren in twee.

Na een over en weer aan elkaar gewaagde strijd lukte het Jonathan de single net niet om in 3 sets te pakken.
Jonathan verloor de 3e maar net in de verlenging met 23-25. Helaas gold voor Kjelt het hetzelfde. Na een beregoede en spannende partij verloor ook hij in 3 sets, stand 3e set 20-22.

Daarna waren de dames aan beurt. Esmeralda wist haar hoofd koel te houden en boekte in 3 sets een zeer knappe overwinning op Jasmin Paap, geen onbekende speelster onder ons. Sacha had de 1e set nodig om haar tegenstandster een beetje af  te tasten, maar in de 2e set kende ze geen genade en werd ze haar tegenstandster in twee sets de baas. 2-4 achter met onze mixen nog voor de boeg.

Vol vertrouwen starten we onze mixen. Kjelt en Bianca wisten de 1e set net niet winnen en ook de tweede set waren hun tegenstanders te sterk. Jonathan en Sacha wisten er nog een 3e set uit te slepen maar dat mocht helaas niet baten.
Weer genoeg 3e sets gespeeld maar het mocht vandaag niet zo zijn, jammer genoeg 2-6 verloren. Maar er liggen nog genoeg kansen... dus op naar onze volgende wedstrijd!

Team 2

Na drie competitievrije weekenden mochten we weer aantreden in en tegen Amersfoort, in deze poule een serieuze titelkandidaat. Zonder een revaliderende Daan en zonder Francisca en met een licht geblesseerde Carmen toch niet op ons sterkst van ons kunnen. Gelukkig hebben we wel de legende en mythe himself Kjelt mee als coach.

Luuk en Thimo mochten aantreden tegen een koppel wat al een kleine 200 wedstrijden samen speelt. Luuk en Thimo zitten nu op 2, zoals je verwacht was dat niet genoeg om iets in te brengen, 1-0 voor Amersfoort.

De damesdubbel bestaande uit Lieke en Carmen is ook een nog nieuwe combinatie, maar weten het de gehele wedstrijd hun tegenstanders lastig te maken. Met een aantal dubieuze punten trekt Amersfoort aan het langste eind. 2-0 voor Amersfoort.

Tijd voor de enkels. Luuk mag aantreden tegen Chris, Chris nog ongeslagen deze competitie heeft het in de eerste set lastig tegen Luuk wie het juiste spel kan vinden. In de tweede set schakelt Chris bij en daar kan Luuk het antwoord niet op vinden. Strijdend ten onder, 3-0 voor Amersfoort.
Lieke wist naar een paar punten in haar single dat de eerste set er niet in ging zitten, "liever sparen voor de mix" waar ze in de tweede nog op voorsprong kwam en hoopte dat ze tegenstander in slaap had gesukkeld bleek dat toch niet het geval te zijn, 4-0 voor Amersfoort.

Tijd voor de tweede ronde singels. Thimo speelt twee spannende sets, er is een derde set nodig om een winnaar aan te wijzen, Thimo is daarin met 21-9 te sterk voor z'n tegenstander, 4-1.

Carmen mag een pijnlijke rug aantreden voor haar singel waarin lekker spelen belangrijker is dan winnen tot ze de tweede set weet te winnen. Het doel blijft ongewijzigd, lekker spelen. In de derde set pakt ze een 8-2 voorsprong waarna er een zoveelste dubieus moment aantreedt, en daar is de vechter los, na eerst nog wat frustratie smashes en ondertussen een gelijke stand blijft het de gehele wedstrijd spannend, met 21-19 word deze derde set gewonnen door BECA, 4-2.

Luuk en Lieke treden aan voor de eerste mix waarin word gestreden voor wat ze waard zijn, tactische plannen aangepast en aangescherpt maar niet voldoende om de tegenstander echt pijn te doen, 5-2.
Thimo en Carmen hadden hun tactisch plan met wat kleine aanpassingen in de uitvoering goed opgevolgd, het gat werd steeds groter gedurende de wedstrijd, koppies erbij en blijven spelen! 5-3.

Een mooie uitslag!

Team 5

Na 4 weken rust hadden we verwacht dat we weer als nieuw verder zouden gaan met de competitie. Helaas, iets te voorbarig, er waren zelfs klachten bijgekomen 😳 oeps ergens gaat iets niet goed, maar ondanks dat hebben we vandaag toch met 6-2 gewonnen van Didam. Pff mazzel!

De herendubbel hebben Ralph en Gregor helaas verloren in 3 sets. Peggy en Dianne trokken de stand weer recht door de dames dubbel in 2 sets overtuigend te winnen.

Arnold begon aan zijn single maar kwam er maar niet in, helaas verloren, 2-1 achter. Peggy trok dit gelukkig weer recht door haar single in 2 sets te winnen 2-2.

En daarna kwamen we pas echt op stoom, Gregor won zijn single, Ella speelde vooral rustig en doordacht en won zo ook haar single. Daarna nog 2 mixen en beide mixen werden gewonnen. Eindstand 6-2, toch leuk, op naar volgende week.