Speelronde 3

Team J4

J4 (Casper, IJde en Yong) moesten gisteren tegen drie kleine maar geoefende talentjes. Alle jongens jonger dan 11, dus korte benen en een groot racket.
De laatste twee wedstrijden met 6-0 verloren, dus de spanning was te snijden.

Casper speelde een bloedstollende single die nipt in de derde set werd verloren. Ook Yong verloor z’n single helaas.
De winnaarsmentaliteit (en het plezier) waren ver te zoeken in de dubbel van Casper en IJde, maar gelukkig wist Yong in de andere dubbels de strijdvaardigheid weer terug te brengen.
Ook die werden helaas verloren (eerste set met aanmoedigingen van de oudere jeugd: helaas net 22-24). IJde had in de single een nieuwe tactiek.
Om scherp en actief te blijven bleef hij met z’n voeten trappelen. En… dat werkte! Pffff: het eerste winnende punt is binnen!!! Dat was een opluchting! Op naar de volgende punten.

Recreanten Team GV 2

Nadat de eerste twee wedstrijden verzet waren begonnen we vrijdag in ronde 3 van de NJC.
Als regerend kampioen (want beide wedstrijden gewonnen in de Corona-onderbroken competitie) togen we naar Amersfoort met invalster Xintong die ons verdienstelijk uit de brand hielp, waarvoor dank!

De hal was heet, de shuttle daardoor snel en lastig te controleren, De zaal was goed gevuld. Met banen. Dat resulteerde erin dat Laurens zijn racket tegen de muur sloeg om vervolgens te ontdekken dat de shuttle desondanks binnen de lijnen viel.

Niettemin was het een gezellige avond waarin de punten gelijk werden verdeeld: 4-4.

De herendubbel van Laurens en Martijn was een vrij eenvoudige prooi voor de onzen, de andere partijen waren spannender. De damesdubbel van Marrit en Xintong ging in twee spannende sets naar de tegenstanders.

Uit de enkels wisten we maar één punt te halen, alleen die van Martijn wonnen we.
Ten tijde van de mixen waren we helemaal opgewarmd en beide (Marrit-Laurens en Xintong-Martijn) werden in drieën gewonnen.

Na de nabeschouwing in baan 7 (de kantine) keerden we met de eerste vier punten in de tas terug naar Arnhem, klaar voor de volgende wedstrijd aanstaande woensdag thuis.

Team 2

Vanmorgen mocht team 2 het opnemen tegen Smashing. Na wat kleine opstartproblemen (iets met sleutels) waren we perfect op tijd in Wijchen. Check! Helaas zonder Carmen, vanwege een blessure.

Met twee banen tot onze beschikking zat het tempo er lekker in. De herendubbel is met twee spannende sets aan onze neus voorbij gegaan, maar de damesdubbel viel met een beslissende 3e set mooi onze kant op.

In de enkels waren de heren van Smashing helaas een maatje te sterk. Al kwam Daan erg dichtbij met een spannende drie-setter. Volgende is voor jou, Daan! Gelukkig hadden de dames meer geluk in de enkels en waren dat hier 2 punten in de pocket voor Beca.

In de mix hebben Lieke en Luuk waardig gestreden, maar helaas de derde set verloren. Dat deden Francisca en Thimo toch beter: in de derde set wisten zij met 22-20 ons vierde punt binnen te hengelen :)

Al met al een top ochtend: 5 drie setters, een
mooie uitslag van 4-4 en gezellige tegenstanders. Volgende week hopelijk met Carmen erbij op weg naar een overwinning!

Team 3

Vandaag de 2e thuis wedstrijd. Dit keer mochten we tegen veluwe, oude bekenden van velen.

In de dubbel gingen we lekker van start bij de heren, de dames met invaller Lian hadden iets minder geluk. 1-1.
Door onze vakantieganger mocht Floor single spelen. Milan bleek toch een tandje te vast nog. Lian rekende in 3 sets af met haar tegenstander. 2-2.

Toen mochten Simone en ik aan de bak. Beiden wisten we in 2 sets te winnen. Dus voor het eerst met 4-2 voor de mixen in.

Lian en ik hadden goed geoefend, en dat kwam er gelukkig ook uit! In 2 sets overtuigend langs de tegenstand. Ook Floor en Simone waren lekker op dreef. Kortom een 6-2 overwinning!
Deze smaakt naar meer 👍.

Team 4

Met slechts 4 van de 6 vastspelers, Mark als derde heer, en twee clubshirts ging de reis vandaag naar Houten. De familie Bang was helaas afwezig. Floris vanwege schoolse zaken, en Sterre was uitgeleend aan team 1.

Ditmaal waren we wat zakelijker en hebben we de drie setters beperkt gehouden. De dubbels werden degelijk afgewerkt. Beide heren singles  bestonden uit lange rallies en werden gewonnen. Mark mocht na een aantal jaar afwezigheid weer schitteren in de single en heeft de longen uit zijn lijf gespeeld. De hartslagmeter kan het navertellen. Bij de dames ging het helaas iets minder dit keer. Myrthe had de 3e set bijna te pakken, maar verloor nipt. Noëlle had zeker een 3e set verdiend, maar kon die na verlenging net niet uit het vuur slepen.

Met 4-2 gingen we de mixes in. Rick en Myrthe wisten door veel druk te zetten de winst binnen te slepen. Helaas was het bij de mix van Jaap en Noëlle precies andersom. Wel 3 sets gespeeld, maar ze kwamen niet genoeg onder de druk van de tegenstander uit om te winnen.

Eindstand 5-3. Nog steeds ongeslagen! De volgende keer spelen we thuis, in volledig team tenue en met compleet team. Dan komt er ook een foto van de toppers!

Team 5

We stonden vandaag aan de start zonder Dianne en Ralph (beiden tot nu toe 100% winst). Gelukkig wilde Rolf ons team versterken (want ook Arnold is nog niet helemaal fit). Met klotsende oksels verwelkomden we de Winterswijkers. Kort door de bocht: de heren (Arnold en Gregor) verloren in twee. Ella en Peggy wonnen in drie. Rolf maakte korte metten met de tegenstander en Gregor pakte m ook in twee. Toen Peggy het licht zag in de tweede set was het ook snel gedaan (dank voor de tip @Arnold). Ella -als kersverse 4e divisie speler- won haar tweede single op rij. 5-1!

Omdat we nog geen zin hadden om snel naar huis te gaan speelden we beide mixen in drieën. Voor Arnold en Ella de eerste mixwinst. Jahoo! De tegenstanders van Rolf en Peggy speelden slim en maakten gebruik van Peggy’s onzekerheid (mn aan het net). Na een nieuwe tactiek wisten Rolf en Peggy het potje toch naar hun hand te zetten. 7-1! Volgende week tegen de nummer 1!

Mannen Team 2

Zondag 3 oktober speelde we met 4 man de 3e competitiewedstrijd van het seizoen in Harderwijk. Gerard speelde niet mee. Hij was lekker aan het genieten van de spaanse zon 😊.

MD1 Wouter en Erik pakken winst in 3 sets
De eerste dubbel speelde Wouter en Erik. Deze verliep in het begin wat moeizaam, maar ze herpakte zich goed door de 2e set binnen te halen. De 3e set ging gelijk op, maar door slim netspel en een tactische shuttle achterin trokken ze een korte eindsprint die zorgde voor de winst.
Stand: 21-17, 17-21, 19-21

MD2 verlies, Ivo en Kenneth verliezen helaas 3e set
Ivo en Kenneth gingen de strijd aan voor de 2e dubbel. De 1e set werd nipt verloren met 21-18, maar het was duidelijk dat beide partijen aan elkaar gewaagd waren. In de 2e set was de gelijke score in het voordeel van Ivo en Kenneth door hun goede samenwerking. De 3e set verloren ze jammer genoeg.
Stand: 21-18, 18-21, 21-12

ME1 winst Wouter, sterk gespeeld
Wouter begon vol goede moed aan zijn single. De 1e set won hij al snel door de tegenstander flink te laten lopen. De nog jonge tegenstander bleek niet opgewassen te zijn tegen het sterke spel van Wouter en speelde vooral tegen zichzelf. Ook de 2e set won Wouter binnen enkele minuten door scherp te plaatsen en goed te lopen. De tegenstander zal zich in zijn training gaan beraden wat hij de volgende keer anders moet doen als hij tegen Wouter moet.
Stand: 13-21, 12-21

ME2 winst Ivo, komt sterk terug in de 2e set
In de single moest Ivo het ook opnemen tegen een jonge speler. In de 1e set had Ivo het niet makkelijk met zijn tegenstander die erg aanvallend speelde en korte rallies draaide. Ivo ging mee in dit spel door ook aanvallend te spelen, maar dit resulteerde niet in winstpunten. De tegenstander smashte veel, waardoor Ivo veel moest verdedigen en zich ook liet uitdagen om ook te gaan smashen. Na wat coaching door Erik waren de rollen in de 2e en 3e set duidelijk in het voordeel van Ivo. Langere rallies met minder hoge shuttles en meer netspel nekte de conditie van de tegenstander en leverde al snel de benodigde punten op voor Ivo. Complimenten Ivo hoe jij je herpakt hebt in je spel!!
Stand: 21-18, 14-21, 11-21

ME3 winst Kenneth stabiele score
Kenneth speelde de 3e single zeer stabiel. De 1e set werd wat moeilijk gestart omdat Kenneth nog wat zoekende was naar de scoringskansen bij zijn tegenstander en nog moest warm draaien. Uiteindelijk vond hij zijn kansen doordat hij zijn plan had aangepast. Hij won daardoor overtuigend met 15-21. Ook de 2e set won Kenneth met een gelijke score door zijn plan door te zetten. Hoezo een man van de regelmaat en de structuur!! 😊
Stand: 15-21, 15-21

ME4 Erik herstelt van blessure en pakt winst
Erik speelde de 4e single, omdat hij nog herstellende was van een blessure. Erik speelde in de 1e set stabiel en beheerst en liet zijn tegenstander regelmatig alle hoeken van het veld zien. Door lange rallies te spelen stelde Erik de conditie van zijn tegenstander op de proef. In de 2e set wist de tegenstander zich te herpakken door gelijk op te gaan met Erik en hem meer te laten lopen en op zijn backhand te spelen. Daardoor liet Erik wat punten liggen waardoor zijn tegenstander een opgelopen achterstand kon inlopen. Erik paste zijn tactiek aan en haalde daardoor op tijd de 2e set binnen.
Stand: 15-21, 19-21

Met een tussenstand van 1-5 begonnen we aan de laatste twee dubbels met de uitdaging om 1-7 te kunnen scoren.

MD3 Wouter en Ivo speelde sterk
In de 3e dubbel speelde Wouter en Ivo samen. In het begin van de 1e set werd de tegenstander afgetast waar punten konden worden gemaakt. Door goed overleg en shuttles goed te plaatsen werd de 1e set gewonnen. In de 2e set werd hun sterke spel voortgezet en harkte ze met 16-21 de 2e set naar binnen.
Stand: 17-21, 16-21

MD4 Erik en Kenneth komen sterk terug in 2e set, maar net goed genoeg voor een  3e set
De 4e dubbel speelde Kenneth en Erik. De 1e set verloren ze, doordat het spel van hun nog niet lekker liep en de tegenstander net wat sneller en zuiverder speelde. Ze moesten duidelijk weer aan elkaar wennen na de lange Corona stilstand en links- en rechtshandig blijft immers altijd lastig om samen te spelen. In de 2e set kwamen ze sterk terug. Ze maakten het spannend door aan het eind gelijk op te gaan met Harderwijk, maar kwamen door een paar kleine foutjes net te kort om een derde set te pakken. Bij de thuiswedstrijd dan maar handig gebruik maken van het ‘thuisvoordeel’ 😉
Stand: 21-16, 26-24

De wedstrijd sloten we uiteindelijk af met 2-6. In de kantine hebben we nog gezellig wat gedronken en werden we door de tegenstander verrast met genoeg friet en lekkere snacks. Dank je wel Harderwijk voor jullie gastvrije ontvangst!