Wedstrijdverslagen Speelronde 1

Yeah, er is gehoor gegeven aan het maken van wedstrijdverslagen.

Voorlopig zijn er van de volgende teams verslagen binnengekomen:

Team 1 Recreanten

Maandagavond 13 september 2021. Op de baan: Desiree, Eja, Sara, Ron en Edwin. Onze eerste wedstrijd als team na Corona.

Zelfs de eerste wedstrijd van heel BECA! Wennen dus. Tegen OSM 2 uit Maarssen. Gelukkig heeft onze tegenstander hetzelfde probleem, dus allemaal dezelfde handicap.
Hoewel.. de herendubbel hebben we waarschijnlijk gewonnen omdat we net wat meer speelritme hadden dan onze tegenstander. OSM groeit ook in de wedstrijden, met winst in beide mixen als gevolg.

Desondanks: zes leuke gelijkwaardige wedstrijden, met drie 3-setters en een 5-3 uitkomst in ons voordeel. Geen verkeerde start.

Team J1

Onze 1e wedstrijd van het seizoen, in het nieuwe tenue en met heel veel zin! We waren benieuwd naar de tegenstanders in U17.

Druten speelt nog niet zo lang als ons, maar kon ons een paar keer goed verrassen. Heren Dubbel werd een 3e set, maar verder zijn we geen moment in de problemen geweest. Met een goed gevoel kijken we uit naar de volgende wedstrijd op 3 oktober. Groetjes Ella, Bob, Mark, Giel en Emma.

Team J2

Ze hebben zich echt goed verweerd tegen de ervaren GOVA spelers!
En er zat in elke wedstrijd zeker spanning, maar het GOVA team was echt wel heel erg sterk.

Team J4

Fris, een beetje gespannen, nieuwsgierig en ook enthousiast beginnen de jongens aan hun allereerste competitiewedstrijd in de instapcompetitie.
Drie enkels en drie dubbels spelen Casper, IJde en Yong tegen het team van de Kantjils.

Tegenstanders Gerwin, Oscar en Rashi waren vriendelijk, sportief en ook erg sterk.
Het werden zes mooie partijen met veel strijd en evenzoveel vermaak voor de meegereisde fans, waarbij de zwaarbevochten punten helaas in Wageningen bleven.
Ondanks de uitslag hebben onze mannen het hartstikke goed gedaan.

Komende zondag gaan ze, een ervaring rijker, opnieuw aan de bak, dit keer in Houten.

Team 2

Nieuw seizoen, nieuw team. Met veel zin en gezonde spanning begonnen we aan onze eerste wedstrijd van het seizoen. Helaas zonder Daan en Carmen (die mocht team 1 versterken) en met Esmeralda, die ons team mocht helpen.

De dubbels werden tegelijkertijd afgetrapt. Thimo en Luuk hadden meteen een pittige pot. Er zaten goeie dingen tussen en ook leermomenten. Voor een eerste keer samen spelen, was het in elk geval een goed begin. Lieke en Francisca begonnen moeizaam. De eerste set waren vooral fouten door timing. De tweede set zaten ze er goed in. De derde set begon weer moeizaam, maar uiteindelijk trokken ze aan het langste eind en werd het 1-1.

Toen kwamen de singels. Luuk zat er ontzettend goed in de eerste twee sets en maakte het Bram zeker niet makkelijk. Helaas zette Bram de derde set een tandje bij en haalde de wedstrijd zo binnen. Esmeralda had het omgekeerde. De eerste set moest ze er even inkomen, maar vocht goed terug de tweede en derde set. Het kwam tot een spannende verlenging, die net niet naar Beca ging, waardoor de tussenstand 3-1 voor de tegenstanders werd.

Toen mocht Thimo aan de bak. Er was weinig op zijn spel aan te merken. Hij plaatste de ballen goed terug, maakte goed gebruik van het veld en zorgde dat zijn tegenstander niet in zijn spel kwam. Niks geen derde set nodig, gewoon clean in 2 sets de buit binnen halen! Francisca begon goed. De eerste set had de tegenstander weinig in te brengen en werd er goed geplaatst. De tweede en derde set daarentegen gingen moeizamer. De tegenstander gooide het spel om, waardoor Francisca meer moeite kreeg. Het werd enorm spannend, maar uiteindelijk won Francisca met verlenging, waardoor de tussenstand op 3-3 kwam.

Tot slot de mixen. Luuk en Lieke begonnen aan hun eerste partij. Ze mochten tegen een koppel dat al een tijdje op elkaar was ingespeeld, dat was daarom ook even goed zoeken de eerste set. Echter vonden ze hun draai de tweede set, maar dit was net niet genoeg om er een derde uit te slepen. Thimo en Francisca hadden wat meer geluk. Hun tegenstanders speelden voor het eerst samen en daar konden ze goed gebruik van maken. De twee sets werden redelijk ruim gewonnen, wat de eindstand brengt op 4-4. Zeker geen slecht begin, met voldoende ruimte voor verbeteringen voor de volgende keer!

Team 4

Met het zonnetje aan de hemel, beloofde zondag 19 september een kansrijke dag te worden tegen Ban 2 in Amersfoort.

Helaas moest Myrthe, onze nieuwe aanwinst, nog verstek laten gaan voor deze eerste wedstrijd.

De dag begon goed met twee gewonnen dubbels door Floris en Rick, en Noëlle en Sterre. Het was lang geleden dat iedereen fanatiek had gesingeld. De wedstrijden waren behoorlijk aanpoten, maar met twee gewonnen heren singels en één dames single gingen we met 5 tegen 1 de mixes in. De verloren dames single van Noëlle smaakte wel naar meer. Daar had een derde set en mogelijk winst ingezeten, maar die wilde ze voor de volgende keer bewaren. Hetzelfde gold ook voor haar mix met Floris. Goed gespeeld, maar helaas aan het kortste eind getrokken. De mix van Sterre en Jaap liep ook lekker. Het is bijna een ervaren koppel!

Met een eindstand van 6-2 en een goed gevoel ging iedereen tevreden naar huis!

Was getekend, team 4, zonder bier.

Team 5

De eerste wedstrijd zit erop met jawel een 5-3 overwinning. De vrouwendubbel van Peggy en Dianne verliep vlotjes in 2 sets, en ook Gregor en Ralph haalde in 3 sets de overwinning binnen.

Peggy moest nog even inkomen met haar single en heeft deze helaas moeten afgeven. Arnold heeft zijn eerste single prima gespeeld en ruimschoots binnengehaald. En nog fijner zonder al te veel last van zijn schouder. Gregor stond in zijn single ook lekker te spelen en heeft in 2 sets gewonnen.

Ella moest nog even wennen aan het tempo verschil van de 4e divisie maar heeft ondanks dat toch haar single goed gespeeld. Als laatste de 2 mixen. Ralph en Dianne hengelde deze vrij makkelijk in 2 sets binnen en super gaaf dat Arnold en Ella er een derde set uit sleepte, helaas konden ze dit in de 3e set niet meer vasthouden. Al met al hebben we lekker gespeeld, zijn we tevreden, en smaakte de appeltaart prima. Op naar volgende week!