Nieuws

Wie o Wie...

1.Wie ben je? Ik ben Selena Piek.
2.Hoe oud ben je? Ik ben 28 jaar.
3.Waar woon je? Ik woon in Arnhem bij station Velperpoort in de buurt.     
4.Heb je nog broers en zussen? Ik heb 1 zusje van 27 jaar en ze heet Elisa.                  
5.Waarom ben je gaan badmintonnen? Een vriendinnetje zat op badminton en ik deed zelf turnen en zwemmen, ik ben toen een proefles badminton gaan doen en nooit meer opgehouden.   
6.Als je moest kiezen de mixdubbel of de damesdubbel wat heeft dan je voorkeur? Ik heb geen voorkeur, ik vind beide onderdelen erg leuk om te doen.    
7.Met welk racket speel je? Ik speel met de Yonex Astrox 88 Skill.          
8.Wat is je favoriete tv-programma? Dat is MasterChef Australia dat vind ik erg leuk om naar te kijken.          
9.Welke drie dingen kun je niet missen? Mijn telefoon, muziek en heerlijk eten.
10.Wat is je favoriete toernooi van het BWF circuit? Dat is de Indonesia Open.              
11.Welke eten vind je het lekkerst en wat vind je echt niet te eten? De aziatische keuken specifiek de indonesisch & japanse keuken. Gekookte aardappels, vind ik echt niet te eten. Met de hollandse kost maak je mij niet blij. 
12.Wie kent jou het best? Dat zijn mijn 2 vriendinnen Ise en Mirte.            
13.Wie is je favoriete badmintonspeler? Dat was vroeger van Liliyana Natsir en Vita Marissa en nu niet echt een favoriet maar Sapsiree Taerattanachai vooral om haar defence.          
14.Aan welk liedje heb je de mooiste herinneringen en waarom? Dat is het nummer van Tina Turner Simply The Best omdat mijn ouders dit nummer draaide toen ik Europees jeugd kampioen werd en daarna bij alle grote overwiningen wordt dit nummer wederom gedraaid.     
15.Waar ben je dankbaar voor? Dat zijn natuurlijk mijn ouders omdat ze mij alle kans en ruimte hebben gegeven en altijd voor mij hebben klaar gestaan om mijn passie uit te voeren.
16.Met welke badmintonsnaren speel je en met hoeveel kg? Ik speel met de Yonex BG80 op 13kg.             
17.Hoe ga je om met wedstrijdspanning? Ik omarm het omdat het erbij hoort. Ik bereid met op en top voor zowel analitisch als een goede warming up. Zodat de zenuwen daardoor ook veel minder zijn, dan ben ik optimaal voorbereid en klaar ben om te knallen op de baan.                            
18.Tegen welke badmintonspelers zou je graag nog willen spelen? Ik heb niet echt een voorkeur tegen wie ik nog wil spelen.            
19.Welk nummer heb je de laatste tijd grijs gedraaid? Dat is Kungs vs Cookin’ on 3 Burners met This Girl.          
20.Welke film heb je minstens vijf keer gezien? Dat is Notting Hill en The Shawshank Redemption.                 
21.Heb je nog andere hobby's dan badminton? Muziek luisteren, koken en lekker eten natuurlijk.            
22.Op welke manier kom je het liefst tot rust? Een lege agenda, lekker in Zuid-Frankijk op de camping en niets te hoeven (geen fysieke inspanningen) waar heel slecht bereik is en ik me alleen hoef druk te maken wat voor lekkers ik zou gaan maken voor het avondeten.         
23.Wat kook je liefst? Als ik me wil uitsloven maak ik een indonesische rijsttafel en anders allemaal verschillende lekkere hapjes.            
24.Wat zijn je mooiste overwinningen? Dat is onlangs de overwinning, in de mixdubbel tijdens de All England met Robin Tabeling, op de nummer 1 van de wereld Zheng Si Wei en Huang Ya Qiong. De overwining met Eefje Muskens tijdens de Olympisch Spelen in Rio met behalen van de kwartfinales en vorig jaar Europees kampioen in Minsk met Cheryl Seinen.
25.Heb je nog een goede tip voor onze vereniging? Zorg dat je met plezier blijft badmintonnen en geniet van de kleine dingen vooral nu met corona, geniet van elk mooi moment.

Tot volgende week Stel jezelf even voor met Martijn Dahlhaus!

« Terug

» Nieuws archief

Footer

Over BECA 2000

BECA 2000 is dé badmintonvereniging van Arnhem waar je op alle niveaus kunt badmintonnen. Voor jong en oud. Sportiviteit en gezelligheid staat bij ons voorop!